Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

YouTube lanseaza sistemul de protectie de copyright

17-10-2007, 10:30

Google a anuntat versiunea beta a tehnologiei care ii va ajuta pe detinatorii de content video sa-si protejeze drepturile de copyright.

Versiunea beta a lui YouTube Video Identification este “prima faza a unei platforme tehnologice foarte complicate”, conform unui post de pe blogul oficial Google, scris de David King, product manager la YouTube.

Tool-ul include o serie de functionalitati pentru a detecta si preveni incalcarile de copyright, printre care marcarea tuturor clipurilor care au fost sterse din acest motiv, pentru a bloca reincarcarea lor pe site, inchiderea conturilor celor care se fac vinovati de incalcarea repetata a drepturilor de copyright si limitarea clipurilor uploadate pe site la 10 minute.

Detinatorii de content protejat prin Video Identification vor beneficia de un sistem de notificare electronica a cazurilor de incalcare de copyright, precum si de un tool de stergere a clipurilor in cauza de pe YouTube. De fapt, proprietarii de content vor avea posibilitatea de a alege ce sa faca cu clipurile in cauza, sa le blocheze, sa le promoveze sau chiar sa le foloseasca intr-o schema de obtinere de venituri din acestea.

Pentru ca YouTube sa identifice incalcarile de copyright, detinatorii de content se pare ca trebuie sa trimita o asa-numita copie master a continutului, care este apoi comparata cu viitoarele upload-uri de materiale pe YouTube. Va fi insa interesant de vazut cum se va realiza acest lucru in practica pentru cineva precum un studiou de televiziune sau producator de filme si show-uri TV, ce detine cantitati uriase de material video. Exista speculatii ca necesitatea de a trimite in prealabil tot acest content catre Google tine mai degraba de intentia acestuia de a indexa acest material pentru tool-urile sale online.

Detinatorii de content care doresc sa participe in faza beta a acestui sistem o pot face completand un formular online.

(Sursa: Tech.co.uk, Engadget)


Categorii: Net, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info