Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

YouTube testeaza identificarea de video

13-06-2007, 11:10

YouTube a anuntat ca incepe sa testeze o noua tehnologie de identificare de video care va permite recunoasterea de content cu copyright.

Tehnologia, dezvoltata de inginerii de la Google, si care va fi testata pe material video de la companiile Time Warner si Walt Disney, va permite proprietarilor de content sa identifice clipurile video puse pe site fara permisiunea detinatorilor de copyright.

Tehnologia, asa-numita “de amprentare video”, care va identifica atribute unice ale unui videoclip, va fi disponibila pentru testare intr-o luna. Daca testele vor avea succes, tehnologia va fi pusa la dispozitia tuturor detinatorilor de continut cu copyright.

Conform celor de la YouTube, tehnologia este foarte flexibila, permitand atat blocarea contentului cu copyright pentru care nu exista drepturi de publicare, cat si licentierea de astfel de content, intr-un model in care YouTube imparte veniturile obtinute cu posesorul materialului respectiv.

YouTube a avut in ultimul an foarte multe probleme legate de publicarea de material cu copyright, printre care si procesul de 1 miliard $ intentat de Viacom in luna martie. Prin introducerea unei astfel de metode de identificare video, YouTube spera sa puna capat acestor actiuni si sa atraga mai mult material profesionist, de pe urma caruia sa poata obtine mai multe venituri.

(Sursa: reuters, Yahoo!News)


Categorii: Net, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info