Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

India acuza China de atacuri cibernetice

06-05-2008, 12:26

Autoritatile indiene acuza armata chineza ca se afla in spatele unor atacuri sustinute asupra unor retele indiene publice si private.

Conform ziarului Times of India, care citeaza o serie de oficiali guvernamentali indieni, China s-a aflat in ultimul an si jumatate in spatele unor atacuri cibernetice aproape zilnice asupra unor retele informatice indiene, apartinand atat guvernului, cat si unor companii private.

Autoritatile indiene afirma, neoficial, ca incidentele nu sunt izolate si nu sunt realizate de catre amatori si ca in spatele lor exista o metoda si o strategie. Indienii afirma ca scopul acestor atacuri, controlate probabil de catre armata chineza, este in principal acela de a obtine o harta detaliata a retelelor indiene oficiale. Guvernul indian se teme ca aceste informatii ar putea fi folosite pentru a anihilia infrastructura informatica a tarii in cazul unui conflict.

Cele 2 tari, cu cele mai numeroase populatii din lume, au de mai multi ani relatii tensionate, cu dispute referitoare la granita, cu pareri opuse privind autonomia Tibetului si cu o concurenta acerba pe plan economic, in incercarea de a atrage cat mai multe companii straine.

Conform oficialilor indieni, fortele chineze folosesc o varietate de tool-uri pentru a purta acest atacuri, printre care virusi care urmaresc crearea de botnet-uri, key logger-e si scannere de retea, preferand in special crearea de botneturi, deoarece pot prelua apoi controlul asupra retelelor infectate. Indienii estimeaza ca exista la ora actuala cel putin 50.000 de computere care fac parte in mod activ din botnet-uri, si ca majoritatea acestora sunt infectate de catre chinezi.

Printre atacurile majore din ultimele luni se numara cele asupra unor organisme ce fac parte din sistemul national de securitate, precum cel asupra Ministerului Afacerilor Externe si asupra NIC (National Informatics Centre), care avea ca target NSC (National Security Council).

India incearca sa se apere de aceste atacuri, dar razboiul cibernetic nu este deocamdata parte din doctrina de aparare a tarii. Oficialii indieni cred ca trebuie creat un sistem complex, atat de aparare, cat si de atac, care sa raspunda in acelasi mod atacurilor din China, acesti afirmand ca retelele oficiale din China au probleme mari de securitate care pot fi exploatate.

Atacurile cibernetice venite din China nu sunt o noutate, Statele Unite, Marea Britanie si Germania acuzand anul trecut China, in mod neoficial, de acelasi lucru.

(Sursa: Daily Tech, Times of India)


Categorii: Securitate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info