Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Firefox 3.0, ajuns la versiunea beta 3

14-02-2008, 13:46

Browserul Firefox 3.0 de la Mozilla este mai aproape de lansare, odata cu publicarea versiunii beta 3, care vine cu noi functionalitati si modificari de interfata.

Asteptat cu mult interes, datorita multiplelor functionalitati noi pe care le promite, Firefox 3.0 a ajuns la beta 3, penultima inainte de o versiune finala Release Candidate, ceea ce inseamna ca Mozilla se va tine de cuvant si va lansa oficial noua versiune a browserului in prima jumatate a anului.

Review-urile initiale ale lui Firefox beta 3 sunt promitatoare, anuntand un browser care ar putea pune mari probleme rivalului Internet Explorer. Daca beta 1 venea cu o viteza si performanta sporite, iar beta 2 aducea imbunatatiri la capitolul securitate, beta 3 vine cu modificari in special pe partea de interfata.

Printre acestea se remarca noul tool de bookmark-uri integrat in bar-ul de URL, mai usor de accesat si mai intuitiv, functionalitatea de bookmark-uri fiind refacuta in Firefox 3.0.

De asemenea se observa o mai mare grija pentru aspectul grafic si pentru folosirea themes-urilor caracteristice sistemelor de operare, facand ca browserul sa apara ca o aplicatie nativa. Printre schimbarile grafice detectabile la versiunea pentru Windows iese in evidenta aspectul butoanelor back/forward, cel de back fiind mult mai mare si rotund. Meniurile drop-down, cu site-urile vizitate, care pana acum erau asociate fiecaruia dintre aceste butoane, au fost contopite intr-unul singur, ce permite navigarea mult mai simpla in ambele directii.

In Linux, browserul poate importa cu usurinta themes-uri GTK, stiluri Tango sau icon-uri GNOME, contribuind la aspectul nativ al browserului. De asemenea sunt suportate themes-uri de Mac OS X.

Alte modificari la partea de interfata sunt taburile ce pot fi mutate intre ferestre siĀ  adaugarea unui indicator de download in status bar, ce ofera un overview rapid al acestora. De asemenea, a fost imbunatatit algoritmul de autocompletion de URL, permitand cautari mai inteligente, ce obtin mult mai repede linkurile vizitate frecvent de catre utilizatori.

O functionalitate cheie a noii versiuni de Firefox este managerul de add-on-uri, care face posibila cautarea si instalarea de noi add-on-uri direct din acesta, fara a mai vizita site-ul dedicat de la Mozilla.

Firefox beta 3 poate fi downloadat de catre cei interesati de pe site-ul Mozilla.

(Sursa: Ars Technica, Daily Tech)


Categorii: Browsere.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info