Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Ce ascunde noul software de iPhone ?

08-08-2008, 13:39

Isi spioneaza Apple utilizatorii de iPhone si aplicatiile instalate pe acesta?

Jonathan Zdziarski, un dezvoltator independent de aplicatii pentru iPhone, a dezvaluit ca a descoperit in versiunea 2.0 a software-ului de iPhone o posibila modalitate ca Apple sa controleze aplicatiile ce ruleaza pe iPhone si sa le dezactiveze de la distanta.

Mai precis, Zdziarski a descoperit un fisier de configurare si un link catre o pagina de pe site-ul Apple, care contine scheletul unei posibile liste de aplicatii nepermise sa ruleze pe telefon. Modul in care se presupune ca ar functiona aceasta lista este downloadul periodic al acesteia pe telefon, verificarea aplicatiilor existente si blocarea celor care se afla pe lista.

Descoperirea a lansat o mare valva in comunitatea dezvoltatorilor si utilizatorilor iPhone, favorizata si de faptul ca Apple nu a luata o pozitie oficiala si nu a incercat sa explice deocamdata ce e cu aceasta lista.

Zdziarski crede ca aceasta functionalitate exista pentru ca Apple sa poate dezactiva o aplicatie dupa ce aceasta a fost instalata pe un telefon, dar motivele unei astfel de actiuni raman neclare.

Parerile variaza de la ideea de protectie a utilizatorilor in cazul unei aplicatii cu malware care a scapat nedetectata atunci cand aplicatia a fost postata in App Store (singura modalitate oficiala prin care utilizatorii iPhone pot downloada aplicatii pentru acesta) si blocarea ulterioara a acesteia de la distanta, pana la a bloca aplicatii pe care Apple nu le agreeaza sau nu le mai agreeaza sau la posibilitatea de a supraveghea aplicatiile instalate pe telefoanele deblocate de catre utilizatori.

De aici si pana la intrebarea “ce altceva mai supravegheaza Apple pe iPhone-ul propriu (mesaje, telefoane, emailuri ?)” nu mai e decat un pas, care a si fost facut, astfel ca discutia a luat amploare. Lumea vorbeste despre acest “kill switch” (buton de casapit aplicatii), cum a fost botezat si se intreaba ce intentii are Apple? O intrebare la care compania din Cupertino trebuie sa dea un raspuns viabil cat mai curand.

(Sursa: PC Wolrd, ZDNet, Engadget)


Categorii: Mobile, Software.

1 Comentariu

  1. cezar |

    nu se gäseste nicäieri cum se instaleazä sim carte pe acest telefon,tot ce vrei are acest tel numai insructiunile cum se introduce si se procedeazä nu.incä tehnologia aceastä avansatä nu ne spune din päcate cä nu sintem buni de nimic dar ne vom da seama cind nu vom mai avea ce duce la gurä

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info