Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Filtrul de prostie pe internet

12-11-2007, 13:16

Proiectul StupidFilter vrea sa creeze un filtru care sa detecte comentariile stupide de pe internet si sa le filtreze, la fel ca un filtru de spam.

Un grup de dezvoltatori de software din Statele Unite isi propune sa lupte impotriva comentariilor idioate de pe bloguri si site-uri prin crearea unui asa-numit “filtru de prostie”.

Proiectul se numeste StupidFilter si vrea sa functioneze asa cum functioneaza filtrele de spam. Software-ul, care va fi instalat pe serverele web, ar urma sa intercepteze comentariile publicate si, daca acestea sunt considerate ca nu trec de un nivel minim de inteligenta, sa le respinga, cu un mesaj catre autorul lor, de genul “Acest comentariu este mai mult sau mai putin neinteligibil. Incearca sa il refaci.” Comentariul va fi respins in mod repetat pana cand va avea un rost si un sens sau pana cand autorul sau va renunta.

Autorii filtrului, care este bineinteles pentru limba engleza, se lupta la ora actuala cu definirea regulilor pe care acesta le va folosi. Una dintre probleme este deosebirea prostiei de ironie sau sarcasm. “Oamenii inteligenti sunt de multe ori ironici,” afirma Gabriel Ortiz, liderul proiectului, care crede ca ironia si sarcasmul pot parea, pentru un calculator, drept prostie.

Proiectul a identificat deja o serie de reguli precum folosirea de prea multe sau prea putine litere mari, prea multe abreviatii de text in genul SMS-urilor sau folosirea excesiva de prescurtari precum LOL sau de semne de punctuatie. Cei de la StupidFilter admit ca este vorba despre un proiect elitist, dar afirma ca tocmai asta este ideea.

Proiectul apeleaza la ora actuala la voluntari (care se pot inscrie online) care dau note comentariilor preluate de pe YouTube, pentru a ajuta proiectul sa determine un set de reguli pentru acest filtru.

StupidFilter va fi publicat ca software open-source, sub forma de plugin pentru Firefox si WordPress si ar urma sa fie finalizat anul viitor.

(Sursa: RealTechNews, Fortune, StupidFilter)


Categorii: Fun, Net, Software.

1 Comentariu

  1. Alin |

    In sfarsit.Era si timpul

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info