Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Google introduce capabilitati offline pentru aplicatii web

31-05-2007, 11:14

Google a anuntat lansarea lui Google Gears, o tehnologie open-source care va permite dezvoltatorilor crearea de aplicatii web care sa functioneze si offline.

Anuntata la Google Developer Day 2007, Google Gears marcheaza un pas important in evolutia aplicatiilor web deoarece adreseaza o problema importanta pentru utilizatori, disponibilitatea datelor si a aplicatiilor atunci cand nu exista o conexiune la internet sau cand aceasta este inceata sau instabila.

Tehnologia va permite utilizatorilor de calculatoare, telefoane sau alte device-uri sa manipuleze servicii web precum e-mail, calendare online sau stiri indiferent daca acestia sunt online, partial online sau offline.

Google va introduce Gears in toate produsele si serviciile sale, primul fiind Google Reader, cititorul de feed-uri RSS, permitand ca utilizatorul sa se conecteze temporar la net pentru update-uri, pentru ca apoi sa se poate deconecta si sa citeasca ultimele stiri sau articole de interes.

Printre partenerii care vor adopta Gears inca de la inceput se numara Adobe, care ar putea introduce tehnologia in Flash, Acrobat si Apollo, si Mozilla Foundation si Opera Software, care sunt interesati de capabilitati offline pentru browserele proprii, Firefox si Opera.

Gears este creat sub forma de API-uri JavaScript pentru storage de date, caching pentru aplicatii si functionalitati multi-threading, adaptate modelului de programare folosit in aplicatiile web. Gears se instaleaza sub forma unei extensii pentru browser, disponibila deja in versiune beta, atat pentru Firefox cat si pentru IE, pe platformele majore Windows, Linux si Mac OS. O versiune pentru Safari urmeaza sa fie disponibila in curand.

(Sursa: Google, Reuters)


Categorii: Net, Software.

1 Comentariu

  1. Google introduce acces offline la Google Docs : PcTester.ro |

    […] lucru este posibil datorita lui Google Gears, o platforma open-source lansata anul trecut de Google, care permite crearea de aplicatii web ce pot fi folosite si offline, pentru situatiile […]

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info