Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Electronic Arts lanseaza Spore

08-09-2008, 19:16

Dupa mai mult de 10 ani de dezvoltare, jocul Spore este acum pe piata.

spore21.jpgElectronic Arts a lansat oficial unul din cele mai asteptate jocuri din ultimii ani, Spore. Conceput de catre Will Wright, parintele seriilor de jocuri SimCity si The Sims, Spore ar trebui sa reprezinte jocul suprem de simulare si strategie.

In Spore, jucatorii isi dezvolta personajul de la stadiul de organism unicelular ce traieste in apa, care este dus apoi prin diverse faze al evolutiei, ajungand la o creatura terestra, care apoi formeaza triburi, creeaza o civilizatie, cuceresc planeta pe care au aparut si apoi pleaca in spatiu si colonizeaza alte planete si galaxii.

Jocul ofera un grad mare de customizare, de la modul in care arata creaturile, dupa cum s-a putut vedea de la lansarea tool-ului de customizare al acestora, Creature Creator, pana la cladirile in care acestea locuiesc, hainele pe care le imbraca si vehiculele pe care le conduc.

spore004-1.jpgSpore are si o componenta online, fiind populat de creaturi realizate nu de catre designerii de la EA, ci de catre alti utilizatori, creaturi accesibile prin asa-numita Sporepedia, o baza de date cu creaturile realizate cu Creature Creator de catre utilizatori, si care in 18 zile de la lansare a ajuns sa contina mai multe creaturi decat speciile cunoscute de pe Pamant. Jucatorii nu pot insa interactiona unii cu ceilalti in mod direct, prin civilizatiile pe care le-au creat.

Electronic Arts se asteapta ca Spore sa devina o franciza cu un succes similar cu cel atins de The Sims, care a depasit in luna aprilie pragul de 100 milioane de copii vandute. Unii analisti estimeaza ca EA ar putea vinde peste 2 milioane de copii numai pana la sfarsitul acestui an. EA se asteapta totodata ca jocul sa devina o sursa constanta de venit, bazat pe milioane de micro-tranzactii cu diverse accesorii, obiecte si haine virtuale pentru creaturile din Spore, care ar urma sa fie achizitionate separat de catre jucatori.

Spore este disponbil atat pentru PC, cat si pentru Mac si Nintendo DS, si vine si cu o varianta mobila, Spore Origins, pentru telefoane mobile, iPod-uri si iPhone. In viitor sunt asteptate si versiuni pentru consolele de jocuri Wii, PS3 si Xbox 360.

Lansarea Spore nu a fost insa fara probleme, utilizatorii din Europa raportand probleme la intrarea pe site-ul european al EA, pas obligatoriu pentru a-si activa jocul. Utilizatorii se plang de asemenea si de restrictiile legate de licenta jocului, aceasta permitand maxim 3 activari/instalari ale jocului.

Primele review-uri ale lui Spore par sa fie foarte bune (Total Video Games, Pocket Lint), dar exista si voci (Ars Technica) care cred ca jocul este sub asteptari, un lucru poate normal pentru un joc atat de discutat si de la care asteptarile au fost foarte mari.

(Sursa: Information Week, Ars Technica, BBC)


Categorii: Jocuri.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info