Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Linus Torvalds raspunde acuzatiilor Microsoft

16-05-2007, 12:56

Linus Torvalds, parintele Linuxului, cere ca Microsoft sa detalieze patentele care considera ca ii sunt incalcate de catre software-ul open-source, pentru a testa aceste afirmatii in tribunal.

linus_torvalds.jpeg

InformationWeek a publicat un articol cu raspunsurile lui Linus Torvalds la acuzatiile Microsoft precum ca software-ul open-source, printre care si Linux, incalca 235 patente detinute de catre producatorul Windows-ului.

“Este cu siguranta mult mai probabil ca Microsoft sa incalce patente decat ca Linuxul sa o faca,” a firmat Torvalds. “Daca codul sursa de la Windows ar fi supus unei examinari la fel de critice precum cea la care este supus Linux, Microsoft s-ar afla in postura de a fi incalcat patentele altor companii.”

“Teoria de baza a sistemelor de operare a fost finalizata pana la sfarsitul anilor 1960. IBM probabil ca a detinut mii de patente fundamentale legate de aceasta teorie, dar dupa atata timp, lucrurile fundamentale si-au pierdut orice fel de protectie asigurata de patente” a continuat omul care a creat Linuxul in urma cu 16 ani.

Torvalds a cerut Microsoft sa specifice patentele despre care este vorba, fie pentru a testa aceste pretentii in tribunal, fie pentru ca dezvoltatorii de software din comunitatea open-source sa rescrie codul in cauza, pentru a evita violarea patentelor.

Parintele Linuxului crede ca daca Microsoft ar fi avut intr-adevar dovezi foarte clare de incalcare de patente, le-ar fi scos de mult la iveala. In schimb, compania se multumeste cu crearea unei situatii de frica, incertitudine si indoiala printre firmele care folosesc software open-source.

(Sursa: InformationWeek)


Categorii: Opinii, Software.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info