Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Microsoft intra pe piata de VoIP

07-03-2007, 23:45

Microsoft intentioneaza sa revolutioneze piata de Voice over IP (VoIP) prin introducerea de solutii bazate pe software.

Microsoft va lansa la sfarsitul acestei luni versiunile beta ale aplicatiilor sale de VoIP, serverul de VoIP si comunicatii integrate (“unified communications”) Office Communications Server 2007 si clientul de “unified communications”, Office Communicator 2007, pentru a fi testate de catre milioane de utilizatori.

Odata cu introducerea celor 2 produse, Microsoft va putea oferi suport pentru voce in oricare dintre aplicatiile sale. Utilizatorii lucrand in Excel sau intr-un document Word ar putea efectua o convorbire telefonica printr-un simplu click pe un nume. Call-urile vor putea fi lansate din Outlook, Sharepoint sau din clientii de instant messaging.

Presedintele diviziei de business de la Microsoft, Jeff Rikes, a afirmat ca se asteapta ca solutiile medii de VoIP pentru business sa coste jumatate din costul lor actual, odata cu trecerea de la solutii bazate pe hardware la cele bazate pe software. El a mai afirmat ca 100 de milioane de oameni vor putea efectua convorbiri telefonice din aplicatiile Microsoft Office.

In viziunea Microsoft, telefonia va deveni o functionalitate software, inlocuind produsele standalone, bazate pe hardware dedicat, care trebuie cumparat, instalat si mentinut. Aceasta va revolutiona comunicatiile in companii, reducand costurile si imbunatatind eficienta interactiunilor. In cele din urma, aceasta tehnologia si-ar putea croi drumul catre utilizatorul privat, cu posibilitatea de a integra comunicatiile de voce in orice aplicatie care tine de online, de la wikis la bloguri sau podcasturi.

(Sursa: ZDNet)


Categorii: Software, Tehnologie, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info