Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Microsoft patenteaza adware ?

17-07-2007, 10:16

Un nou patent depus de Microsoft pentru un software de advertising ce pare sa fie un sistem de adware mult mai sofisticat si integrat in sistemul de operare ridica semne serioase de intrebare asupra intentiilor companiei.

Patentul detaliaza o arhitectura de servicii de advertising care ar urma sa foloseasca aplicatii si date locale de pe calculator, in loc de cele de pe web pentru a oferi reclame contextuale atat la navigarea pe web, cat si in aplicatii locale, precum cele de e-mail sau de office.

Software-ul, care “ar putea fi parte din sistemul de operare, sau ar putea fi o aplicatie standalone sau doar o functionalitate a unei aplicatii”, ar urma sa foloseasca informatii preluate dintr-o varietate de surse, precum documente, fisiere cu muzica, mesaje de status ale calculatorului sau e-mail-uri pentru a servi reclame contextuale.

Si daca asta nu era de ajuns, software-ul ar putea folosi o varietate de clienti pentru a afisa aceste reclame. Spre exemplu, un procesor de text sau un client de mail ar putea servi atat drept sursa de date contextuale, cat si drept client pentru afisarea de reclame.

Desi este greu de crezut ca un astfel de software ar putea fi scos pe piata de catre Microsoft fara a declansa un val de proteste si procese,  faptul ca ideea exista si ca ea apartine celui care detine practic monopolul pe piata de sisteme de operare de desktop este un fapt ingrijorator si care nu are cum sa faca bine imaginii gigantului american.

(Sursa: InformationWeek)


Categorii: Advertising, Software.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info