Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Windows XP – mai rapid cu Service Pack 3

26-11-2007, 23:45

Conform unor teste preliminare, viitorul Service Pack 3 pentru Windows XP imbunatateste performanta acestuia cu aproape 10%, si o duce la aproape dublu fata de performanta aratata de Windows Vista.

xp_vista_officebench.pngUtilizatorii de Windows XP au motiv in plus sa astepte noul Service Pack 3 pentru acesta. Pe langa problemele de securitate si bug-uri rezolvate de acest update, XP SP3 se pare ca imbunatateste si performanta sistemului de operare, desi acest lucru nu fusese anuntat de catre Microsoft.

Cel putin aceasta este concluzia celor de la Devil Mountain Software, o companie independenta de dezvoltare de software din Florida, Statele Unite, care au facut parte din grupul de testeri care au avut acces la o versiune preliminara (Release Candidate, build 3244) a update-ului de XP.

Testele (DMS Clarity Studio OfficeBench) s-au concentrat pe aplicatiile din Microsoft Office si au aratat o imbunatatire cu 10% a performantei sistemului de operare XP updatat cu SP3, fata de cel cu SP2. Testele au fost facute pe un laptop Dell XPS M1710, echipat cu un procesor Core 2 Duo la 2 GHz, 1 GB de memorie si o placa grafica nVidia GeForce Go 7900GS.

In acelasi timp, Devil Mountain Software a testat si o versiune preliminara a primului update pentru Vista, Service Pack 1, dar rezultatele nu sunt la fel de imbucuratoare pentru Microsoft. Ironia este ca, in cazul Vista, unul dintre obiectivele acestui update era imbunatatirea de performanta, mult criticata de utilizatori, si unul din motivele adoptarii mai lente a noului sistem de operare de la Microsoft. Imbunatatirea este insa una considerata nesemnificativa din punct de vedere statistic, de aproximativ 2%.

Aceste rezultate inseamna si un alt lucru, mai grav pentru Microsoft, acela ca XP va deveni odata cu SP3 de aproape 2 ori mai rapid decat Vista, ceea ce va continua sa tina utilizatorii departe de acesta. Sigur ca testele sunt facute doar pentru Microsoft Office, dar acestea pot fi un indicator pentru performanta celor 2 sisteme de operare pe ansamblu.

Ramane de vazut si daca lucrurile vor sta la fel odata cu versiunile finale ale celor 2 Service Pack-uri, programate sa apara unul la sfarsitul acestui an (XP SP3) si celalalt la inceputul anului viitor.

(Sursa: Wired, exo.blog)


Categorii: OS.

1 Comentariu

  1. sorin |

    Windows XP SP3 reupdate direct link http://hotfil.es/1621103

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info