Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Thunderbird s-ar putea desparti de Mozilla

26-07-2007, 19:53

Mozilla Foundation ia in considerare crearea unei organizatii separate care sa preia controlul asupra aplicatiei de mail Thunderbird, permitandu-i sa se concentreze asupra Firefox-ului.

Intr-un posting pe blogul propriu, Mitchell Baker, CEO-ul de la Mozilla, cheama la crearea unei noi structuri care sa supervizeze Thunderbird si face apel la comunitatea open-source sa isi spuna parerea.

Baker afirma ca Thunderbird este eclipsat de catre energia depusa in browserul Firefox si eco-sistemul din jurul acestuia. Ea afirma ca o organizatie dedicata mentenantei si dezvoltarii ulterioare a clientului de mail s-ar putea misca independent si ar duce la dezvoltarea comunitatii de utilizatori Thunderbird.

Sefa de la Mozilla ofera 3 propuneri pentru aceasta separare, crearea unei organizatii separate, similare cu Mozilla Foundation, crearea unei divizii in cadrul Mozilla Foundation care sa se ocupe de Thunderbird, sau transformarea Thunderbird intr-un proiect comunitar, similar cu suita de aplicatii Sea Monkey sau Camino.

Conform lui Baker, este insa vorba de mai mult decat o separare organizationala. Intr-o lume cu servicii web de e-mail, o aplicatie standalone trebuie sa ofere mai mult pentru a fi atractiva. De aceea, Baker afirma ca este nevoie de “o noua viziune de mail”. O explicatie mai simpla ar putea fi cooperarea din ce in ce mai stransa dintre Mozilla si Google si potentiala concurenta (e drept, partiala) intre Thunderbird si Google Mail.

(Sursa: TechWorld, comon.dk)


Categorii: Software.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info