Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Toshiba prezinta noi roboti domestici

09-12-2007, 22:25

Toshiba a prezentat doua noi modele de asa-numiti “roboti parteneri”, unul capabil sa cante la vioara si unul care serveste ca un mijloc personal de transport.

toyota-robots1.jpgToshiba se pare ca are intentii serioase in domeniul industriei de roboti, dupa cum o arata ultimele 2 modele prezentate saptamana trecuta la Tokyo.

Categorisiti drept “roboti parteneri”, adica roboti meniti sa asiste si sa fie folositori oamenilor in viata de zi cu zi, cei 2 roboti nu au foarte mare legatura unul cu altul.

Primul este un robot violonist, care are suficienta dexteritate in degetele sale mecanice de la o mana pentru a apasa corect pe corzile unei vioare, in timp ce cu cealalta manuieste arucusul. Rezultatul nu este un virtuoz in ale viorii, dar este unul interesant. Robotul umanoid de 1,5 metri este al doilea din categoria care se poate numi a robotilor muzicieni, dupa cel capabil sa cante la trompeta, prezentat de Toshiba in urma cu 3 ani.

Cel de-al doilea robot nu este unul umanoid, aratand ca un Segway, dar ceva mai usor de folosit si mai comod. Este vorba despre Mobiro, un robot pe 2 roti destinat transportului individual de persoane, capabil sa urce si sa coboare pante si sa treaca peste obstacole, fara ca pasagerul sa simta acest lucru.

Cu aceeasi ocazie a fost prezentat(a) si Robina, un robot pe roti conceput pentru comunicatii personale, care a fost deja folosit anul acesta la o expozitie Toyota si serveste drept ghid la sediul central al companiei. Robina se poate deplasa evitand obstacolele, poate purta conversatii simple si da autografe tinand un pix.

Dar cel mai graitor este un clip video cu ce pot face robotii Toshiba:

(Sursa: Engadget, Yahoo!News)


Categorii: Roboti.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info