Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Samsung creeaza cititor de RFID pentru telefoane

28-11-2007, 10:19

Samsung a anuntat dezvoltarea unui cititor RFID (radio frequency identification) intr-un singur cip ce poate fi integrat cu usurinta in orice device mobil.

samsung-rfid-chips.jpgSimplificarea tehnologiei de cititoare de RFID va permite introducerea acestora in telefoane mobile, care vor putea fi astfel folosite pentru a citi informatii de la tag-urile RFID ce vor fi incorporate din ce in ce mai mult in diverse obiecte din jurul nostru.

Samsung mentioneaza citirea de informatii din lucruri precum postere de filme, haine sau articole din muzee si alte expozitii. O alta aplicatie posibila este una in conjunctie cu folosirea telefonului mobil pentru plati, telefonul putand primi in acelasi timp prin RFID informatii de marketing sau cupoane de discount.

Conceput pentru banda de frecvente UHF 900 MHz, cipul de la Samsung integreaza o componenta analogica, un modem in banda de baza, un procesor si un cip de memorie. Cititorul are dimensiuni de 6,5 x 6,5 mm si consuma 850 mW.

El va putea fi inclus initial in telefoane prin intermediul unui adaptor de slot de memorie, putand fi astfel folosit imediat pentru modelele de telefoane existente. Ulterior, aceste cipuri vor fi incluse direct in telefoane si alte device-uri mobile, marind inca o data numarul de functionalitati la purtator.

(Sursa: Newswire)


Categorii: Componente, Mobile, Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info