Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Teatru cu efecte speciale

05-04-2007, 12:53

Saptamana aceasta are loc in New York premiera unei piese de teatru care face uz de tehnologie pentru a crea efecte speciale live.

Piesa experimentala “Losing Something”, scrisa si regizata de Kevin Cunningham, aduce pentru prima oara pe scena efecte speciale specifice filmelor. Productia include lucruri precum imagini ale actorilor ce par suspendate in aer sau senzatia unui actor stand alaturi de el insusi, cu un dialog purtat intre “cei doi”.

Pentru a face posibile astfel de lucruri sunt folosite un sistem de proiectie video high-definition, numit Eyeliner, impreuna cu un software, Isadora, care controleaza video digital.

In timpul piesei, actori care sunt ascunsi de ochii audientei, sunt filmati si proiectati astfel incat sa apara ca fiind suspendati in aer pe scena. Totul este realizat prin proiectie de video high-definition pe un ecran special, subtire si invizibil, intins de-a latul scenei. Imaginile sunt manipulate in real-time, dand senzatia de interactiune cu actorii prezenti pe scena.

Piesa include o scena in care unui personaj i se alatura imaginea sa, reprezentand acelasi personaj, dar mai batran, cei doi ajungand sa stea fata in fata si sa poarte un dialog.

Imaginile sunt foarte realiste si convingatoare, iluzia fiind perfecta, cu un efect puternic asupra audientei.

losing_something_2.jpg losing_something.jpg

(Sursa: Reuters, New York Times)


Categorii: Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info