Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Blyk vrea sa ofere telefonie mobila gratuita

15-05-2007, 10:03

Blyk este numele unui operator de telefonie mobila care doreste sa ofere servicii gratuite de telefonie in schimbul acceptarii primirii de reclame pe telefon.

Blyk este o companie de telefonie mobila de tip MVNO (Mobile Virtual Network Operator), care isi vinde serviciile sub brandul propriu, dar foloseste infrastructura altor operatori. Astfel de operatori exista in aproape toata Europa si se bazeaza pe oferirea de servicii simple si ieftine.

Noutatea la Blyk este aceea ca serviciile vor fi gratuite. In schimb, abonatii vor trebui sa accepte primirea de reclame pe telefoanele mobile. Compania nu a dezvaluit detalii privind modul in care va functiona serviciul, dar intentioneaza ca reclamele sa nu interfereze cu functia principala a telefonului si sa nu deranjeze utilizatorul, ci, dimpotriva, sa fie ceva folositor si placut.

Reclamele se pare ca vor fi trimise prin SMS si MMS si vor fi asociate cu paginile web vizualizate pe terminale. Reclamele se vor baza pe datele personale ale abonatilor, introduse la inregistrarea acestora, si pe locatia telefonului la un moment dat. Blyk va targeta abonatii tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, acestia fiind considerati avangarda in ceea ce priveste folosirea de servicii inovative.

Serviciul va fi lansat mai intai in Marea Britanie, se pare ca la jumatatea acestui an, unde va folosi reteaua Orange. Blyk urmeaza apoi sa fie extins in toata Europa, compania auto-intitulandu-se “un operator pan-european”. Printre fondatorii Blyk se numara Pekka Ala-Pietilä, fost presedinte al Nokia si Antti Ă–hrling, un veteran al industriei de advertising, iar printre investitori se numara Hasso Plattner, unul dintre fondatorii SAP.

(Sursa: digi.no, BusinessWeek)


Categorii: Advertising, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info