Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Ericsson a anuntat prima platforma mobila pentru LTE

03-04-2008, 17:34

Ericsson a anuntat platforma mobila M700, prima de acest gen care suporta standardul de telefonie LTE, succesorul actualei generatii 3G.

ericsson-m700-21.jpgEricsson a anuntat prima platforma mobila care suporta LTE. Numit oficial LTE/SAE (Long Term Evolution / System Architecture Evolution) si cunoscut si ca Super 3G, LTE este o versiune evoluata a tehnologiei radio de acces la retea a telefoanelor mobile, gandita pentru a oferi viteze mari de transfer, intr-o arhitectura simplificata, folosind noi scheme de transmisii si tehnologii avansate multi-antena.

Tehnologia este promovata de nume mari din telecomunicatii, preccum Nokia, Ericsson, Alcatel-Lucent, Nokia-Siemens Networks sau Nortel, ca fiind viitorul dupa 3G in materie de transmisiuni wireless, la concurenta cu WiMax.

Platforma mobila de la Ericsson, M700, este capabila sa suporte ratele de transfer prevazute de standard, de 100 Mbps pentru downlink si 50 Mbps pentru uplink, fiind asadar o dovada concreta a posibilitatilor acestui standard.

Optimizata din punct de vedere al dimensiunilor si consumului de putere, M700 suporta latimi de banda intre 1,4 si 20 MHz si este compatibila cu retele instalate in diferite parti ale lumii, putand functiona in 6 benzi de frecventa, inclusiv cea de 700 MHz, specifica Statelor Unite, si cea de 1500 MHz, specifica Japoniei.

Platforma va putea fi folosita atat in telefoane mobile, cat si in diverse alte device-uri portabile ce ofera conectivitate de date. De altfel, primele produse bazate pe M700 vor face parte din ultima categorie, aici intrand ExpressCard-uri si modemuri USB pentru laptopuri, sau modemuri de mici dimensiuni pentru alte device-uri portabile.

Desi primele mostre de M700 vor ajunge la producatori in cursul acestui an, Ericsson afirma ca primele produse comerciale bazate pe aceasta vor apare pe piata abia in 2010.

Anuntul facut de compania suedeza cu ocazia CTIA vine la scurt timp dupa ce LTE a fost aprobat ca standard 3GPP in ianuarie si dupa ce Ericsson a demonstrat primul apel end-to-end bazat LTE la Mobile World Congress din Barcelona, in luna februarie.

(Sursa: Ericsson, TrustedReviews)


Categorii: Mobile, Telecom.

1 Comentariu

  1. Catalin |

    Cred ca toti vendorii de UMTS au testat deja LTE. Am vazut la Huawei, NSN, Motorola, etc, inca de anul trecut, la 3GSM, Barcelona echipamente pentru LTE. NSN are inclusiv NodeB-ul ready, si cu un upgrade de soft devine LTE capable, dar partea de retea este cea mai mica problema.
    Cea mai mare este terminalul, care momentan este mai mare ca nodeB-ul 🙂

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info