Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

April 2018
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

Industria telecomunicatiilor se pregateste de LTE

03-05-2007, 13:02

Un grup format din marii producatori de echipamente de telecomunicatii si operatori au anuntat ca vor coopera in vederea accelerarii introducerii urmatoarei generatii de retele de broadband mobil de inalta performanta, bazat pe specificatiile “Long Term Evolution/System Architecture Evolution” (LTE/SAE) de la 3GPP.

Printre cei ce formeaza acest grup se numara producatorii de echipamente de telecom Alcatel-Lucent, Ericsson, Nokia, Nokia Siemens Networks si Nortel, si operatorii France Telecom/Orange, T-Mobile si Vodafone.

Tehnologia LTE/SAE are potentialul de a oferi servicii comerciale broadband wireless cu viteze de transmisie de peste 100 Mbps, superioara atat generatiei actuale 3G, bazata pe HSPA, cat si liniilor fixe DSL.

Retelele bazate pe LTE/SAE vor oferi costuri operationale reduse pentru operatori, si servicii de mare viteza si timpi redusi de latenta pentru consumatori.

Sistemele radio LTE sunt concepute sa ofere atat o eficienta sporita de utilizare de spectru, prin folosirea de scheme de transmisie noi si prin utilizarea de tehnologii avansate multi-antena, cat si o utilizare flexibila a spectrului, prin folosirea de latimi de banda de la 1,25 MHz la 20 MHz.

Companiile care participa in aceasta initiativa vor colabora pentru a demonstra potentialul tehnologiilor LTE/SAE printr-o serie de teste comune, cuprinzand teste de performanta de transmisie, teste de interoperabilitate si teste in retele comerciale. Activitatile comune vor incepe in luna mai a acestui an si vor dura timp de 18-24 de luni.

Rezultatele vor fi folosite pentru imbunatatirea tehnologiilor si a standardelor, urmarind lansarea comerciala a primelor servicii de acest tip in 2009-2010.

(Sursa: cellular-news)


Categorii: Standarde, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info