Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Internetul se pregateste sa iasa in spatiu

18-10-2007, 12:23

Un grup de ingineri americani, printre care Vincent Cerf, parintele Internetului, lucreaza la standardele internetului interplanetar, care ar putea fi definitivate in mai putin de 3 ani.

vinton-cerf-1.jpgVinton Cerf, unul din creatorii stivei de protocoale TCP/IP si considerat unul dintre “parintii internetului”, actualmente vicepresedinte la Google si presedinte la ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatia ce administreaza sistemul de adrese de domenii in internet, a anuntat la un forum anual desfasurat la Seul ca lucreaza la standardele Internetului interplanetar.

Conform lui Cerf, acesta va oferi oamenilor “abilitatea de a accesa informatii si de a controla experimente ce au loc foarte departe” de Pamant. “In sfarsit, Internetul poate sa ne duca acolo unde nici o retea nu ne-a dus pana acum,” a spus Cerf, parafrazand o vorba celebra din Star Trek.

El a afirmat ca extinderea in sistemul solar va aduce cu sine noi reguli si reglementari, motiv pentru care Cerf lucreaza impreuna cu o echipa de ingineri de la Jet Propulsion Laboratory din California la standardele de comunicatie in spatiu, ce vor guverna internetul interplanetar.

Aceste standarde vor fi necesare datorita distantelor imense si intarzierilor de timp caracteristice comunicatiei spatiale. Cerf crede ca aceste eforturi vor fi finalizate pana in 2010.

“In cele din urma, vom acumula o retea de backbone interplanetara, pentru a asista misiunile robotice si pe cele umane cu un sistem robust de comunicatii”.

(Sursa: Engadget, Yahoo!News)


Categorii: Net, Standarde, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info