Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Samsung prezinta un chip mobile TV multi-standard

27-06-2007, 18:01

Samsung a anuntat realizarea unui chip mobile TV, ce suporta 4 din cele mai folosite standarde din domeniu, DVB-H/T, DAB-IP, ISDB-T si T-DMB.

samsung-tvmobile-multistandard2.jpgChip-ul, realizat in tehnologie 65 nm, include atat un decoder multi-standard de canale TV (S3C4F31), cat si un tuner RF multi-band (S5M860).

Decoderul multi-standard, ce transforma semnalul analogic intr-unul digital pentru a reda informatia audio si video, este compatibil cu standardele DVB-H/T, promovat de companii europene precum Nokia si sprijinit de UE, DMB-T, sustinut de catre tari asiatice, dar folosit deja in Germania si Norvegia, DAB-IP, ce ofera televiziune mobila via IP si folosit deja in Marea Britanie, si ISDB-T, standardul japonez cunoscut si sub numele 1Seg.

Tunerul RF multi-band, care receptioneaza transmisia analogica, este un tuner de uz general, ce suporta UHF, VHF si L-band, folosite pe scara larga in Europa si Statele Unite.

Chipsetul este oferit fie ca 2 chip-uri separate, fie integrat intr-un acelasi package de tip system-in-chip (SiP).

Noul chip de la Samsung se pare ca este o premiera in domeniu, dupa chip-ul bi-standard lansat recent de catre Sharp, si care ar putea permite raspandirea pe scara larga a serviciilor de televiziune mobila, eliberand utilizatorul de povara alegerii intre diferite modele de telefoane, compatibile cu unul sau cu altul dintre standarde.

Chip-ul va intra in productie de masa in ultimul trimestru al anului. Piata de televiziune mobila este estimata a ajunge la 12 milioane de unitati anul acesta si la 130 de milioane de unitati pana in 2011.

(Sursa: EETimes, Samsung)


Categorii: Componente, Mobile, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info