Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

9 pentru noua licenta de telefonie mobila

07-07-2008, 17:13

Romtelecom si RCS-RDS se numara printre cele 9 companii interesate de noua licenta de telefonie mobila, care va fi scoasa la licitatie de catre ANRCTI.

Conform Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), 9 companii au achizitionat caietul de sarcini pentru licitatia pentru acordarea unei noi licente de comunicatii mobile pentru furnizarea de retele de date si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, licenta care va fi acordata in aceasta toamna.

Cele 9 companii sunt Romtelecom, RCS-RDS, Asesoft International, Postelecom Network, Cobalt IT, Tactical Networks, NetPoint, DIGI Tavkoslesi Es Szolgaltato Kft. si Saudi Oger Ltd.

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara (cifra de afaceri si rata profitului pe anii 2007, 2006, 2005, disponibilitatea financiara pentru investitii in realizarea si operarea retelei, cuantumul total al investitiei in realizarea ┼či operarea retelei), fezabilitatea comerciala (planul de marketing, data lansarii comerciale a tuturor serviciilor minimale), specializarea si experienta (vechimea in operarea retelelor publice si in furnizarea de servicii de comunicatii electronice).

Serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt voce, transmisiuni de date la o viteza minima de transfer in download de 128 Kb/s si alte servicii specifice unor astfel de retele, precum voce push to talk, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri. Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

Alte criterii sunt: fezabilitatea tehnica (serviciile optionale propuse, numarul de statii de baza instalate) si acoperirea propusa pentru cele 3 faze de instalare a retelei. Cerintele minimale pentru acoperirea cu servicii de banda larga sunt acoperirea a cel putin 2.500 km de drumuri nationale europene pana la 31-12-2013, acoperirea a cel putin 55% din teritoriul tarii si acoperirea a 100 de orase, cu maxim 50.000 de locuitori, pana la aceeasi data.

Vineri s-a incheiat perioada pana la care se putea achizitiona caietul de sarcini. Licitatia se va incheia la 31 iulie, urmand ca ANRCTI sa anunte castigatorul pe 7 septembrie.

(Sursa: NewsIn, ANRCTI)


Categorii: Business, Reglementari, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info