Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Electronic Arts face o oferta ostila pentru Take Two

14-03-2008, 12:47

Electronic Arts vrea cu tot dinadinsul sa cumpere creatorul jocurilor “Grand Theft Auto”.

gta-screen.jpgElectronic Arts (EA), cel mai mare producator de jocuri video din lume, a lansat oficial o oferta de 2 miliarde $ pentru achizitionarea companiei Take Two Interactive, creatorul jocului Bioshock, dar mai ales al popularei serii de jocuri “Grand Theft Auto”.

EA anuntase deja in februarie intentia de a cumpara Take Two, care respinsese aceasta oferta. Acum EA incearca sa se adreseze direct actionarilor Take-Two, in ceea ce conducerea acestei companii numeste “o incercare ostila de preluare”.

Take Two continua sa respinga aceasta achizitie pe care o considera nepotrivita, afirmand ca EA incearca sa cumpere compania la un pret scazut inainte de lansarea pe 29 aprilie a ultimului joc din seria GTA, GTA4, care este estimat ca va fi unul din cele mai bine vandute jocuri ale anului.

Acest lucru este probabil destul de aproape de realitate, avand in vedere graba cu care EA incearca sa finalizeze aceasta achizitie, afirmand ceva de genul “cu cat trece mai mult timp, cu atat compania [Take Two] devine mai putin interesanta ca¬† valoare”. Reprezentantii EA spun ca, datorita refuzului Take Two de a negocia, sunt nevoiti sa apeleze la actionarii acesteia, pentru care achizitia reprezinta “cea mai buna cale de a maximiza valoarea investiiilor in companie”.

Take Two a cerut actionarilor sa nu intreprinda nici un fel de actiune si sa permita conducerii sa rezolve situatia. Cu toate acestea, compania se confrunta deja cu un proces intentat de unul dintre actionari in aceasta saptamana, acesta afirmand ca rejectarea categorica a ofertei EA, fara nici un fel de negociere, reprezinta o incalcarea a datoriei de a maximiza valoarea acesteia in beneficiul actionarilor.

(Sursa: TG Daily, Tech.co.uk)


Categorii: Business, Jocuri.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info