Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

ITC Networks intra pe mana rusilor

22-07-2008, 21:53

Compania rusa Luxoft a anuntat achizitia firmei romanesti de software in regim de outsourcing ITC Networks.

Luxoft, una dintre cele mai mari companii de outsourcing din estul Europei, a achizitionat compania ITC Networks, una dintre cele mai mari companii de profil din Romania.

Luxoft avea inainte de achizitie aproximativ 3000 de angajati, cei mai multi in Rusia si Ucraina, dar este prezenta si in Statele Unite, Canada si Marea Britanie, iar in urma cu doua luni si-a deschis un birou si in Vietnam.

ITC Networks este unul dintre marii jucatori pe piata autohtona de dezvoltare de software in regim de outsourcing, cu aproximativ 650 de angajati, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in jurul a 14 milioane € si care estima pentru 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 18 milioane €. Compania a fost infiintata in anul 2000, actionarii sai fiind, inainte de achizitie, Doru Mardare, cu 50%, compania canadiana MG-Global Resources Holdings, cu 25%, si o alta persoana canadiana, cu 25%.

Luxoft a achizitionat 95% din actiunile companiei, valoarea tranzactiei nefiind facuta public. Discutiile privind achizitia companiei au demarat la inceputul acestui an si au fost finalizate luna trecuta. Doru Mardare va ramane la conducerea filialei romanesti a companiei Luxoft cel putin pentru urmatorii 3 ani.

ITC Networks a fost o tinta interesanta pentru Luxoft datorita specializarii in domeniul telecomunicatiilor, contractelor cu companii precum Nortel Networks, Avaya sau Trapeze Networks si, nu in ultimul rand, locatiei in cadrul Uniunii Europene. Printre clientii actuali ai Luxoft se afla nume precum Boeing, Deutsche Bank, UBS, Dell sau IBM.

UPDATE: Conform unor surse rusesti, tranzactia este estimata la aproximativ 50 milioane $.

(Sursa: Luxoft, Market Watch, Business Week)


Categorii: Business, Telecom.

3 Comentarii

  1. gogu |

    Tare si detaliata stirea, dar venita cam tarziu.

  2. Tetelu |

    Nu spune ceea ce intereseaza pe multa lume: deci 650 de angajati, clienti ca Nortel, Trapeze, Avaya. How much?

  3. hony |

    50 mil $, zic rusii

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info