Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Downloader-ii europeni sunt protejati

04-02-2008, 13:28

Producatorii de muzica si studiourile de filme nu pot cere companiilor de telecomunicatii sa dezvaluie numele si adresele IP ale celor suspectati de sharing online de muzica si filme protejate prin copyright, a decis Curtea Europeana de Justitie.

Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat saptamana trecuta in favoarea operatorului spaniol de telecomunicatii Telefonica, care refuzase sa ofere informatii referitoare la persoanele care au folosit programul Kazaa pentru a distribui ilegal material al carui copyright este detinut de membrii Promusicae, un grup spaniol al producatorilor de filme si muzica.

Confrom deciziei curtii, a carei parere fusese solicitata de un tribunal spaniol, legile Uniunii Europene nu cer guvernelor sa protejeze copyright-ul fortand companiile sa dezvaluie date personale in cazul unor procese civile. In acelasi timp insa, Curtea nici nu a negat dreptul tarilor membre de a introduce astfel de legi, daca doresc, cu specificatia ca acestea trebuie sa gaseasca un echilibru intre cele 2 drepturi fundamentale, cel al protejarii datelor personale si cel al respectarii proprietatii.

Decizia este vazuta ca un succes de partea europenilor care se ocupa de sharing-ul online de muzica si filme piratate, aceasta urmand probabil sa fie folosita drept referinta de catre tribunale din tarile membre in procese similare. De asemenea, este inlaturata responsabilitatea providerilor de internet pentru actiunile utilizatorilor proprii in astfel de stuatii.

Grupul care reprezinta industria muzicala, International Federation of the Phonographic Industry, a afirmat ca va continua campania impotriva pirateriei pe internet. Reprezentantii europeni al Motion Picture Association, grupul ce sustine interesele marilor studiouri americane de film, au afirmat ca decizia curtii europene este una echilibrata, care reafirma dreptul de protejare a copyright-ului.

(Sursa: Yahoo!News)


Categorii: Legal, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info