Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Franta vrea sa taie accesul piratilor la internet

26-11-2007, 11:35

Franta pregateste un proiect de legi care sa pedepseasca pe cei prinsi ca pirateaza content digital cu taierea accesului la internet.

Planul pregatit de autoritatile franceze ar urma sa functioneze pe principiul excluderii la a treia abatere. Astfel, providerii de servicii de internet ar urma sa trimita 2 avertismente celor prinsi ca pirateaza materiale protejate prin copyright, dupa care accesul la internet le va fi oprit.

Aceasta masura se va aplica atat celor care copiaza astfel de content, cat si celor care il gazduiesc, il folosesc, sau se ocupa de distributia sa.

Un nou organism anti-piraterie creat de Franta va fi responsabil in perioada urmatoare cu crearea unui sistem care sa determine cand se trimite un astfel de avertisment.

Franta incearca prin aceste noi legi, care nu se stie cand vor intra in vigoare, sa opreasca rata ridicata de piraterie la nivelul utilizatorilor finali. Industria producatorilor de muzica din Franta da vina pe piraterie pentru scaderea vanzarilor de muzica in ultimii 4 ani cu 40%.

Conform unui reprezentant FNAC, unul dintre cei mai mari retaileri de muzica si film din aceasta tara, pedepsele existente la ora actuala, amenzi mari si inchisoare, sunt disproportionate. El crede ca interzicerea accesului la internet este mult mai rezonabila, in special pentru cei tineri.

Exista si voci care opun unor astfel de masuri. Diferiti politicieni si reprezentanti ai unor grupuri de protectie a consumatorilor se tem ca aceste masuri ar putea deveni prea restrictive. Conform unui dintre aceste grupuri, UFC Que Choisir, initiativa este “foarte dura, cu potential de distrugere a libertatii individuale, anti-economica si impotriva istoriei digitale”.

(Sursa: Daily Tech)


Categorii: Legal, Piraterie.

1 Comentariu

  1. Parlamentul European respinge deconectarea utilizatorilor P2P « tips&tricks windows |

    […] pregateste deja legislatia care sa impuna aceste masuri, in ciuda dificultatilor tehnice si a costului unor […]

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info