Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Google, in lupta pentru energia alternativa

30-11-2007, 12:30

Google a anuntat ca va investi sute de milioane de dolari pentru a reduce costul energiei alternative, care sa devina mai ieftina decat cea produsa de carbune.

Google, gigantul cautarilor online si al advertisingului pe internet, vrea sa investeasca o parte din banii astfel castigati in promovarea energiilor alternative.

Proietul anuntat de co-fondatorul Larry Page, si care poarta numele Renewable Energy Cheaper Than Coal, prescurtat RE<C, are ca prim target carbunele, o sursa ieftina dar poluanta de energie.

Mai specific, RE<C urmareste producerea unui gigawatt de energie din surse alternative – solara, eoliana, geotermala, etc – care sa fie mai ieftina decat cea produsa de carbune, si asta in urmatorii cativa ani, in loc de decade, cum era estimat pana acum ca se va intampla.

Explicatia interesului Google pentru acest domeniu rezida, conform lui Page, in faptul ca gigantulĀ  american a capatat expertiza in “designul si constructia la scara larga de facilitati intens consumatoare de energie pentru a realiza centre de date eficiente”. Page a spus ca Google vrea sa aplice aceasta experienta in obtinerea de energie regenerabila la scara globala, si care sa fie mai ieftina decat cea produsa de carbune.

Proiectul va fi finantat si controlat prin Google.org, divizia filantropica a companiei. Google se asteapta ca in 2008 sa fie cheltuite zeci de milioane de dolari in cercetare si dezvoltare si alte investitii in energia regenerabila, investitiile urmand sa ajunga apoi la sute de milioane de dolari. Mai multe informatii despre aceasta intiativa pot fi aflate pe site-ul Google.
(Sursa: Tech.co.uk, Google)


Categorii: Mediu.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info