Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Industria IT, la fel de poluanta ca aviatia

27-04-2007, 12:11

Conform unei estimari de la Gartner, industria de IT produce 2% din emisia globala de dioxid de carbon (CO2), o cifra echivalenta cu cea a aviatiei.

Estimarea facuta de Gartner include toate sistemele IT functionale la ora actuala, PC-uri, servere, echipamente de telefonie fixa si mobila, echipamente de retea, dispozitive de telecomunicatii de birou si imprimante. Gartner a cuantificat de asemenea energia consumata in design-ul, productia si distributia de device-uri comercializate pe scara larga, cum ar fi PC-urile si telefoanele mobile.

Estimarea mai include infrastructura globala IT, comerciala si guvernamentala, precum si infrastructura globala de telecomunicatii, dar a exclus alte device-uri de consum in afara de PC-uri si telefoane.

Conform raportului, exista putine organizatii IT preocupate de emisiile de CO2 si de costurile energiei. Acest lucru se va schimba insa in urmatorii ani, datorita sensibilizarii consumatorilor in ceea ce priveste efectele asupra mediului si schimbarilor de clima, ce se fac resimtite tot mai pregnant. Problemele de mediu vor fi din ce in ce mai importante, afectand deciziile de cumparare ale utilizatorilor privati si ale companiilor.

Presiunile din partea pietei vor forta organizatiile IT sa devina “mai verzi”, adica sustenibile din punct de vedere al impactului asupra mediului. Acest lucru, estimeaza Gartner, va incepe sa se petreaca in unele zone, cum ar fi Europa, deja in 2007 sau 2008.

Producatorii din IT vor avea nevoie sa inteleaga mai bine ciclul de viata al produselor. Zonele de inovatie pentru reducerea de emisii de CO2 vor fi reducerea materialelor folosite si a energiei consumate, reducerea folosirii de substante toxice si periculoase, precum si cresterea eficientei reciclarilor si a folosirii de materiale reciclate.

(Sursa: cellular-news)


Categorii: Mediu.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info