Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

IBM: sfarsitul desktopului este aproape

24-03-2008, 11:38

Sistemele desktop vor fi inlocuite de laptopuri si alte device-uri portabile, cred cei de la IBM.

IBM, unul dintre gigantii industriei IT, un domeniu la a carui dezvoltare si-a adus o contributie foarte importanta, crede ca desktopul nu mai are mult de trait, cel putin la locul de munca.

Afirmatia a fost facuta de catre Mike Rhodin, General Manager pentru IBM Lotus, la conferinta VoiceCon, in care IBM a prezentat cateva predictii despre viitorul industriei.

“Calculatoarele desktop vor dispare gradual, urmand sa fie inlocuite de device-uri mobile, inclusiv laptopuri, care vor prelua¬† capabilitatile desktopurilor pentru aplicatii de tip office,” crede IBM.

IBM se refera in special la sistemele desktop folosite de catre angajatii companiilor, afirmand ca in viitorul apropiat locul de munca va deveni unul virtual, in sensul ca, pentru a-si face treaba, angajatii nu vor mai avea nevoie sa paraseasca locul de munca sau vor putea sta acasa. Ei vor folosi device-uri mobile si tool-uri de social networking si lumi virtuale 3D pentru a simula experienta intalnirii fata-in-fata cu cei cu care lucreaza, redefinind notiunea de “meeting”.

O alte tendinta va fi inlocuirea treptata a e-mail-ului ca tool de comunicare de catre Instant Messaging si alte tool-uri de colaborare in timp real. Viitoarea generatie de angajati, care a crescut cu IM-ul, va folosi acest mod de comunicare ca metoda preferata de interactiune si in ceea ce priveste business-ul. IM-ul va fi integrat cu procesele si aplicatiile de business, ceea ce va maximiza beneficiile acestuia.

IBM mai crede ca standardele deschise de interoperabilitate vor prevala in fata tehnologiilor proprietare, atat in interiorul companiilor, cat si in domeniul public, permitand companiilor si persoanelor private sa acceseze mai usor resursele de care au nevoie si eliminand ineficientele din procesele de business si din viata de zi cu zi.

Toate aceste tendinte fac parte din asa-numita piata a comunicatiilor unificate, considerata de catre IBM ca urmatoarea frontiera a progresului tehnologic. Si, nu in ultimul rand, una cu potential financiar, IDC estimand ca aceasta piata va creste pana la venituri anuale de 17 miliarde $ in 2011.

(Sursa: IBM)


Categorii: Opinii, Sisteme.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info