Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Parlamentul European respinge deconectarea utilizatorilor P2P

11-04-2008, 12:00

Parlamentul European nu este de acord cu masurile care prevad deconectarea de la internet a celor care fac sharing de material piratat.

In ultima perioada, industria muzicala si cea a filmelor au incercat sa impuna o serie de masuri menite sa stopeze pirateria. Acestea implica participarea providerilor de internet, pe de o parte prin filtrarea traficului pentru a elimina content-ul P2P al carui copyright este incalcat, iar pe de alta parte, prin pedepsirea celor care se ocupa de acest lucru prin taierea accesului la internet la a treia abatere de acest gen, dupa avertismente prealabile.

Franta pregateste deja legislatia care sa impuna aceste masuri, in ciuda dificultatilor tehnice si a costului unor astfel de filtrari de trafic, iar Marea Britanie ia in considerare masuri similare.

Parlamentul European nu este insa de acord cu acest lucru si si-a exprimat opozitia prin adoptarea unui amendament care cere statelor membre “sa evite adoptarea de masuri care sa fie in conflict cu libertatile civile si drepturile omului, si cu principiile proportionalitatii, efectivitatii si descurajarii, cum ar fi intreruperea accesului la internet”.

Documentul afirma ca “trebuie gasit un echilibru intre interesele detinatorilor de copyright si cele ale consumatorilor si ca masurile drastice precum taierea accesului la internet, nu ar trebui luate”.

Votul a fost insa unul strans, de 314-297, si nu are caracter obligatoriu, astfel ca tarile membre pot sa adopte propria legislatie de acest tip. Ceea ce se pare ca se va si intampla in Franta si Marea Britanie in acest an, si, posibil, si in alte tari membre, in ciuda opozitiei venite in special din partea ISP-istilor, care nu doresc sa joace rolul de politisti pe internet si de aparatori ai copyrightului.

(Sursa: Ars Technica)


Categorii: Piraterie.

2 Comentarii

  1. yo |

    “Vostul a fost insa unul strans, de 314-297…”

    Si ei descarca la greu se pare… 😀

  2. bibozaurus |

    :)) clar

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info