Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Reciclati mai multe telefoane mobile, ne cere Nokia

09-07-2008, 09:02

Nokia a dat publicitatii un sondaj care releva ca doar 3% dintre utilizatori isi recicleaza telefoanele mobile, trei sferturi dintre acestia nici nu se gandesc la reciclarea telefoanele, iar jumatate nu stiu ca acest lucru este posibil .

Sondajul, realizat de Nokia pe 6500 de utilizatori din 13 tari, a aratat faptul ca foarte putini consumatori, doar 3%, isi recicleaza telefoanele mobile vechi, in ciuda faptului ca acestea nu mai sunt folosite.

Foarte putine dintre aceste telefoane sunt totusi aruncate la gunoi, doar 4%, majoritatea, 44%, fiind pur si simplu uitate prin sertare. 25% dintre utilizatori dau mai departe telefoanele vechi catre familie sau prieteni, iar 16% le vand, in special pe pietele emergente.

Principala cauza a procentului mic de telefoane reciclate pare sa fie lipsa de informatie, utilizatorii nestiind ca reciclarea telefoanelor mobile este posibila si cum sa faca acest lucru. 74% dintre cei intervievati au declarat ca nu se gandesc la reciclarea telefoanelor vechi, desi 72% cred ca reciclarea este importanta pentru mediu. 50% nu stiu ca reciclarea telefoanelor este posibila, doua treimi au afirmat ca nu stiu cum sa recicleze un astfel de device, iar 71% au spus ca nu stiu unde sa faca acest lucru.

Conform Nokia, telefoanele sale sunt reciclabile in proportie de 65-80%. De asemenea, materialul plastic ce nu poate fi reciclat este ars pentru a oferi energie pentru procesul de reciclare, iar alte materiale ce nu pot fi recuperate pentru telefoanele noi sunt folosite in diferite materiale de constructie si pentru construirea de strazi, astfel ca nimic dintr-un telefon vechi nu trebuie sa ajunga la gunoi.

Compania finlandeza afirma ca daca fiecare din cei 3 miliarde de posesori de telefoane mobile ar recicla un singur telefon vechi, s-ar salva 240.000 de tone de materii prime si s-ar reduce emisiile de gaze poluante cu echivalentul scoaterii de pe sosele a 4 milioane de autovehicule.

Ca raspuns la rezultatele acestui sondaj, Nokia a afirmat ca va porni mai multe campanii de informare si activitati prin care sa aduca la cunostinta publicului modul in care se pot recicla telefoanele mobile si accesoriile acestora.

(Sursa: cellular-news)


Categorii: Mediu, Statistici.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info