Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

May 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Stiri Populare
(none)

Microsoft lanseaza o noua generatie de Zune

03-10-2007, 09:44

Microsoft incearca sa tina pasul cu Apple, lansand o noua generatie de playere media Zune si imbunatateste aplicatiile online legate de acestea.

zune-20-all.jpgMicrosoft a reimprospatat colectia de playere portabile media Zune cu o noua generatie, de la care se asteapta sa-i aduca mai mult pe o piata dominata categoric de Apple si iPod-urile sale. Prima generatie de Zune, lansata in urma cu aproximativ 1 an, a ajuns la o cota de piata de aproape 10% pentry playerele media cu harddisk si 3% din total.

Generatia Zune 2.0 include in primul rand un nou player cu harddisk, cu o capacitate de 80 GB, de unde si numele, Zune 80. Pe langa harddisk-ul mai mare fata de prima generatie, care avea 30 GB si se va numi de acum incolo Zune 30, noul player vine si cu un ecran mai mare, de 3,2″, fata de 3″. Zune 80 este mai subtire decat predecesorul sau, cu dimensiuni de 61.1 x 108.2 x 12.9 mm si va fi disponibil intr-o singura culoare, neagra, la pretul de 249 $.

zune80-1.jpgMicrosoft a lansat si 2 noi modele de playere cu memorie flash, cu capacitati de 4 GB (Zune 4), respectiv 8 GB (Zune 8). Acestea dispun de un ecran de 1,8″, au dimensiuni de 41.4 x 91.5 x 8.5 mm (mai mici decat iPod Nano) si vor fi disponibile in culorile roz, verde, negru si rosu. Preturile sunt de 149 $ pentru Zune 4, respectiv 199 $ pentru Zune 8.

Toate playerele noi dispun de un nou controller touch-sensitive de tip “squircle” (o combinatie intre “square” si “circle”, deci ceva care s-ar traduce prin “cercul patrat”), numit oficial Zune Pad. De asemenea, Microsoft a adaugat in noile Zune posibilitatea de a reda video in formatele H.264 si MPEG-4, pe langa WMV, care era prezent de la prima generatie.

O functionalitate mult asteptata de la Zune si introdusa acum este conectivitatea Wi-Fi. Desi primele Zune aveau chip-uri Wi-Fi, acestea nu au fost folosite pana acum decat pentru sharing-ul wireless de muzica intre playere Zune, dupa o schema care limita numarul de ascultari si numarul de zile in care muzica schimbata intre utilizatori putea fi ascultata.

De data aceasta, toate playerele Zune, inclusiv cele din prima generatie, isi vor putea sincroniza continutul cu un PC, wireless, la simpla intrare in raza de acoperire Wi-Fi a acestuia. Functionalitatea va fi asadar adaugata si la prima generatie de Zune, printr-un update de firmware, capabilitatile hardware existand deja. Update-ul va face ca primele playere Zune sa aiba exact aceleasi functionalitati software ca si noua generatie, astfel incat sa poata fi in continuare comercializate in paralel cu noile playere.

zune48.jpgMicrosoft a anuntat si imbunatatiri la capitolul aplicatiei folosite cu Zune, Zune Marketplace. Aceasta a fost, se pare, rescrisa, nemaifiind, ca pana acum, doar o versiune usor modificata de Windows Media Player 10. Zune Marketplace introduce oficial muzica fara DRM, Microsoft anuntand ca vor fi disponibile peste 1 milion de melodii in format MP3, fara a preciza deocamdata daca aici sunt incluse si melodii de la marile case de discuri. De asemenea, vor fi disponibile podcasturi si clipuri video muzicale, dar nu si filme, precum la iTunes.

Microsoft mai introduce totodata si Zune Social, o comunitate de muzica online, de tip social networking, si Zune Cards, un fel de widgeturi de desktop ce permit utilizatorilor de Zune sa vada muzica cea mai ascultata si cea ascultata recent de catre prieteni.

Noile playere Zune vor fi disponibile comercial din luna noiembrie, data exacta nefiind anuntata deocamdata.

(Sursa: Daily Tech, Engadget)


Categorii: Audio/Video.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info