Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Gamerii nu se uita la filme HD

05-11-2007, 11:42

Proprietarii de console de jocuri PS3 si Xbox 360 prefera sa joace jocuri pe acestea, nu sa vada filme high-definition.

Desi Blu-ray Disc Association (BDA) se lauda cu numarul de console PS3 care duc pe ansamblu la un numar superior de playere Blu-ray, comparativ cu cele HD DVD, acest lucru s-ar putea sa nu conteze prea mult pentru cei ce promoveaza acest format.

Conform purtatorului de cuvant al grupului rival, HD DVD Promotion Group, Olivier Van Wynendaele, gamerii nu sunt foarte interesati de posibilitatea de a viziona filme high-definition pe consolele de jocuri cu aceste capabilitati. Si acest lucru ar fi valabil atat pentru detinatorii de PS3 cu capabilitati Blu-ray, cat si pentru cei ce au Xbox 360, ce poate reda filme HD DVD.

Van Wynendaele se refera in primul rand la PS3, afirmand ca, din surse independente, reiese ca 60% dintre posesorii de PS3 nu stiu ca aceste console pot fi folosite pentru a vedea filme, atat in format DVD, cat si Blu-ray. El spune de asemenea ca din restul de 40%, aproape 13% folosesc consola si ca player, concluzionand ca “utilizatorii cumpara console pentru a juca jocuri, nu pentru a vedea filme”.

Afirmatiile, care confirma alte studii recente, se bazeaza si pe statisticile colectate de Microsoft, care a constatat ca adaugarea de functionalitate HD DVD la Xbox 360 nu a avut o influenta considerabila asupra vanzarilor acesteia. Desi Xbox 360 devenea in felul acesta la acea vreme cel mai ieftin player HD DVD de pe piata, doar 10% dintre cumparatorii consolei au ales versiunea cu HD DVD.

Din cercetarile Microsoft reiese ca posesorii de Xbox 360 petrec in medie doar 3 ore pe luna pentru a viziona un film, fata de zeci si sute de ore de jocuri. Van Wynendaele crede de aceea ca situatia este similara si in tabara Blu-ray.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Console, Opinii, Statistici.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info