Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

PS3 va recunoaste DivX

14-11-2007, 09:29

DivX Inc. a anuntat ca Sony PlayStation 3 va adauga in curand suport pentru codecul video DivX.

Consola de jocuri PS3 de la Sony va fi in sfarsit adaugata la lista device-urilor care suporta playback DivX. La ora actuala exista peste 100 milioane de produse certificate DivX pe piata, DivX Inc. asteptandu-se ca PS3 sa duca la extinderea semnificativa a acestui numar.

Utilizatorii PS3 vor putea adauga functionalitatea DivX la sistemele proprii printr-un viitor update, in timp ce dezvoltatorii pot folosi tehnologia de decodare DivX, updatand SDK-ul de PS3 la versiunea 2.0, publicata de Sony pe 2 noiembrie.

Exista zvonuri, neconfirmate oficial, ca si Microsoft ar putea lua o masura similara pentru Xbox 360, dupa ce in septembrie compania americana a introdus DivX si XviD in Media Center Extender, un upgrade al aplicatiei sale de Media Center.

Desi nu este neaparat cel mai bun codec existent, DivX a devenit standardul de facto folosit pentru contentul video downloadabil de pe internet, fiind un fel de MP3 standard pentru video. Companiile mari nu au fost entuziasmate de acest codec, datorita istoriei acestuia, fiind vazut ca un fel de codec pirat.

Numele DivX vine de la o companie care planuia sa vanda DVD-uri incorporand o data de expirare, fiind asadar DVD-uri ce puteau fi vazute pe o perioada limitata. Acest efort a esuat, compania respectiva venind apoi cu ideea de a crea un codec video accesibil public bazat, desi multi ar spune ca de-a dreptul furat, pe codecul MPEG4 de la Microsoft, careĀ  oferea rate de compresie nemaintalnite pana atunci. Codecul respectiv a fost lansat cu numele “DivX;-)”.

Mai tarziu, o alta companie, numita DivX, a rescris codecul pentru a evita problemele legale de copyright. Compania ofera codecul si playerul pentru acesta gratuit, dar vinde versiuni “Pro” si software de creare de content DivX.

DivX se pare ca a ajuns acum la o maturitate si o raspandire pe internet care il vor face sa fie adoptat si de catre numele mari din domeniul entertainmentului, spre beneficiul consumatorilor.

(Sursa: Engadget, Ars Technica)


Categorii: Console, Standarde.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info