Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Olympus si Panasonic anunta un nou format DSLR

05-08-2008, 11:32

Olympus si Panasonic deschid calea catre camere DSLR compacte.

microfourthirds-1.jpgOlympus si Panasonic (Matshusita) au anuntat realizarea unui nou format pentru camere digitale de tip DSLR. Botezat Micro Four Thirds System, acesta este bazat pe venerabilul standard Four Thirds System, de sisteme de camera digitala cu obiective interschimbabile.

Noul format foloseste acelasi senzor 18 x 13,5 mm, dar promite camere cu un corp mai ingust datorita renuntarii la sistemul de oglinzi, plus reducerea cu 50% a distantei de la locul de montare al obiectivului la senzor, ceea ce inseamna compactarea cu 50% a obiectivelor necesare.

De asemenea, diametrul obiectivelor va fi micsorat de la 50 mm la 44 mm, ceea ce inseamna obiective mai inguste si mai usoare, pastrand insa compatibilitatea cu obiectivele existente prin adaptori speciali.

Disparitia camerei de oglinzi inseamna ca noile tipuri de DSLR-uri nu vor mai putea include un viewfinder optic, utilizatorii trebuind sa-si compuna imaginea folosind LCD-ul cu Live View al camerei sau un viewfinder extern.

O a treia diferenta in noul format este marirea numarului de contacte electrice in montura obiectivului de la 9 la 11, ceea ce va insemna adaugarea de noi functionalitati in viitor in aceste camere.

Ambele companii vor continua sa realizeze camere in formatul standard Four Thirds System, in paralel cu introducerea de noi modele DSLR de dimensiuni compacte, nemaintalnite pana acum.

microfourthirds-05.jpg

(Sursa: Engadget, DPReview)


Categorii: Foto.

2 Comentarii

  1. Panasonic lanseaza cel mai mic si mai usor DSLR | Muzica & Tehnlogie |

    […] ce in luna august, Panasonic si Olympus anuntau formatul Micro Four Thirds System, de camere digitale de tip DSLR intr-un design mult mai compact, […]

  2. Panasonic lanseaza cel mai mic si mai usor DSLR | I.M.S. |

    […] ce in luna august, Panasonic si Olympus anuntau formatul Micro Four Thirds System, de camere digitale de tip DSLR intr-un design mult mai compact, […]

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info