Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Sony: camera digitala fara baterii

16-12-2007, 21:38

Sony a dezvaluit un prototip de camera digitala foto ecologica, care nu necesita baterii.

sony-odo-twirl-n-take2.jpgCamera, prezentata de Sony la expozitia Eco-Products 2007 Eco Style Fair din Tokyo, are forma unei rotite de taiat pizza, in manerul acesteia aflandu-se camera propriu-zisa.

Daca roata, care include un generator de curent, este invartita timp de aproximativ 15 secunde, este generata suficienta electricitate pentru a realiza o fotografie.

sony-odo-spin-n-snap1.jpgCamera, numita “Twirl N’ Take”, nu dispune de un ecran, astfel incat utilizatorii trebuie sa o conecteze la un PC pentru a vizualiza fotografiile realizate.

Sony nu are deocamdata intentia sa comercializeze aceasta camera, care face parte dintr-o colectie mai larga de device-uri fara baterii si care sunt alimentate prin diverse metode manuale.

Printre acestea se afla camera video Crank N’ Capture, care este alimentata prin invartirea unui fel de manivela, si camera foto Spin N’ Snap, care are forma unei casete audio, dar mai lunga, si care este alimentata prin invartirea cu degetele a rotitelor din interiorul acesteia, cu un gest ce aminteste de derularea manuala a unei astfel de casete.

(Sursa: The Economic Times, Engadget)


Categorii: Foto, Mediu, Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info