Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Noul iPhone are probleme de conectivitate 3G

15-08-2008, 10:40

Noul iPhone 3G se pare ca are deficiente hardware sau software, care il fac sa aiba probleme de conectivitate, apeluri pierdute si rate de transfer de date sub standardul 3G.

iphone3g-test.jpgA trecut o luna de lansarea noului iPhone 3G si mai sunt cateva zile pana la venirea acestuia in Romania, si iata ca apar din ce in ce mai multe probleme.

Daca problema cu fisurile in noua carcasa de plastic a iPhone-ului ar putea sa para doar neplacuta, de data aceasta pare sa fie vorba de ceva mult mai serios, si anume functionalitatea 3G, care este diferenta esentiala fata de prima versiune de iPhone.

Dupa ce mai multi utilizatori au inceput sa se planga (pe forumul Apple sau alte site-uri) de calitatea apelurilor telefonice si a conexiunilor de date oferite de noul iPhone, operatorii au iesit si ei la rampa. T-Mobile din Olanda a afirmat pe site-ul sau (o traducere cu deficiente prin Google) ca problemele sunt cauzate de hardware-ul sau software-ul din iPhone. Vodafone Australia a spus ca probleme semnalate de utilizatori se datoreaza telefonului si ca nu a avut timp sa testeze aceste device-uri din cauza secretomaniei Apple, care nu a trimis telefoanele catre operatori decat cu o zi inainte de lansare.

In unele teste efectuate in Australia intr-o retea cu o viteza medie de download de 1,5 Mbps, iPhone 3G a atins doar 360 kbps. In Suedia, saptamanalul de inginerie Ny Teknik a afirmat (o alta traducere prin Google) ca a obtinut un raport asupra unor teste efectuate cu telefonul de la Apple si care releva ca senzitivitatea acestuia la semnalele 3G este mult sub nivelele specificate de standardele in vigoare. Raportul afirma ca cea mai probabila cauza este o ajustare defectuoasa intre antena de receptie si amplificatorul care capteaza semnalele slabe de la antena. Acest lucru duce la o conectivitate 3G slaba si la viteze reduse de transfer de date.

In Statele Unite, revista BusinessWeek a spus, citand surse “bine informate”, ca problemele se datoreaza cip-ului 3G de la Infineon inclus in iPhone, care este relativ nou si insuficient testat, combinat cu modul in care Apple a programat telefonul sa foloseasca acest cip. Astfel, Apple ar fi programat cipul sa ceara un semnal 3G mult mai puternic decat are nevoie de fapt iPhone-ul. De aceea, in zone cu multe conexiuni 3G, unele device-uri vor decide ca nu exista putere suficinta pentru o transmisie 3G si vor trece la retele cu conexiuni mai incete, precum EDGE. BusineesWeek mai afirma ca Apple planuieste sa rezolve aceste probleme printr-un update de firmware, si nu printr-o rechemare a produsului.

Afirmatiile celor de la BusinessWeek par sa confirme ceea ce afirmase cu cateva zile inainte analistul Richard Windsor de la Nomura, care spunea intr-un raport catre clientii sai ca “iPhone 3G este pe piata de o luna, dar au inceput deja sa apara semnele unor probleme care ar trebui sa le ofere competitorilor sai o perioada de ragaz. Problemele includ rate inalte de apeluri pierdute, trecerea de la 3G la EDGE desi device-ul este stationar si pierderea receptiei in arii cu o acoperire buna. Credem ca aceste lucruri sunt tipice pentru un chipset si o stiva de protocoale radio imature si suntem aproape convinsi ca este vorba de un cip de la Infineon.”

Asadar, noul iPhone pare sa aiba probleme serioase si ramane de vazut cum va repara Apple, care deocamdata nu a facut nici un comentariu, aceste probleme. Ca va fi un simplu update de firmware sau ca va necesita o rechemare de produs, care ar putea fi catastrofala pentru Apple, nu se stie. De aceea, poate ca ar fi indicat pentru doritorii de iPhone sa fie precauti si sa nu se grabeasca in achizitionarea acestuia.

(Sursa: Daily Tech, Business Week, Digital Daily, The Sidney Morning Herald)


Categorii: Mobile.

2 Comentarii

  1. iPhone 3G are probleme ... mari ยป Blogul lui Teniescu |

    […] Via BlitzTech. […]

  2. Miranda Matone |

    Well, this is good, however what about additional options we’ve got here? Do you mind writing a further article about all of them as well? Cheers!

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info