Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Telefoanele mobile incetinesc activitatea cerebrala

26-09-2007, 23:08

Un nou studiu indica faptul ca activitatea creierului ar putea fi incetinita datorita folosirii frecvente a telefonului mobil.

Un nou studiu vine sa alimenteze controversele privind efectul telefoanelor mobile asupra sanatatii. Acesta afirma ca activitatea cerebrala este afectata de catre telefoanele mobile folosite in mod frecvent.

Studiul, publicat in aceasta luna in International Journal of Neuroscience, a fost realizat pe 300 de participanti, care au fost monitorizati timp de 2 ani. Cercetatorii britanici, australieni si olandezi care se afla la originea acestuia doresc sa extinda investigatia la 17.000 de persoane, pe o durata mult mai lunga.

Ceo 300 de participanti au fost impartiti in 100 de utilizatori frecventi, 100 ocazionali si 100 care nu au folosit deloc telefoanele mobile. Nu a fost precizat ce inseamna exact utilizare frecventa sau ocazionala.

Concluziile studiului sunt ca cei mai frecventi utilizatori de telefoane mobile au inregistrat o activitate cerebrala mai scazuta. Cercetatorii nu au putut stabili cu certitudine ca acest lucru se datoreaza telefoanelor sau este o coincidenta, afirmand ca mai multe se vor putea spune in urma studiului extins.

Determinarea intensitatii activitatii cerebrale a fost facuta prin realizarea de electroencefalografii (EEG), care masoara activitatea electrica a creierului. Printre concluzii au fost si acelea ca telefoanele mobile au un efect pozitiv asupra unor functii ale creierului, precum imbunatatirea atentiei. Acesta este insa un efect asa-numit “de invatare”, datorat faptului ca cei care vorbesc mult la telefon au invatat sa filtreze zgomotele de fundal si alte lucruri care ii pot distrage atunci cand se afla in locuri publice, concentrandu-se la convorbirea propriu-zisa.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Mobile, Sanatate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info