Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Wireless USB 1.1 va imbunatati experienta utilizatorilor

02-10-2007, 09:41

Odata cu Wireless USB 1.1, vom putea transfera fisiere de la / catre PC prin simpla trecere pe langa acesta.

USB-IF (Implementers Forum) a anuntat la Certified Wireless USB Developers Conference ca standardul Wireless USB va avea in 2008 o noua versiune, 1.1, ce va include o serie de imbunatatiri menite sa sporeasca adoptarea acestei tehnologii.

In primul rand, Wireless USB 1.1 va include in standard specificatiile NFC (Near Field Communication), o tehnologie de transfer de date la mica distanta, fara contact, folosita astazi in carduri de securitate sau de transport in comun si pe cale de a se raspandi in telefoanele mobile de generatie urmatoare ca metoda foarte simpla de plata (portofel mobil). Cu NFC, utilizatorii vor putea conecta la PC o multitudine de device-uri printr-o procedura asa-numita “touch-and-go”, adica prin simpla apropiere a device-ului de PC.

Noua versiune a standardului va extinde banda de frecvente ce poate fi folosita pentru transferul de date pana la 6 GHz si peste, pentru imbunatatirea ratelor de transfer si, mai ales, pentru o posibila comunicare directa cu telefoanele mobile. De asemenea, standardul va introduce modificari ce vor duce la reducerea consumului de putere.

Wireless USB 1.1 va fi o imbunatatire a standardului actual, 1.0, un standard destul de tanar, primele produse compatibile cu acesta aparand in luna iulie a acestui an. Wireless USB 1.0 ofera rate de transfer de pana la 480 Mbps la o distanta de 3 metri si 110 Mbps la 10 metri, permitand conectarea a pana la 127 de device-uri simultane. Deocamdata nu se stie cat de mult va imbunatati noul standard aceste valori, dar se asteapta ca vitezele de transfer sa ajunga pana la 960 Mbps.

Noua versiunea a standardului va fi finalizata in prima jumatate a lui 2008, un an foarte interesant pentru USB si pentru consumatori. Anul viitor va fi finalizata versiunea 3.0 a standardului USB, ce promite viteze de transfer de 10 ori mai mari decat in prezent, si s-ar putea inregistra progrese in definirea Micro USB ca standardul de facto pentru conectarea incarcatoarelor de telefoane mobile, ceea ce va duce la alimentatoarele universale pentru telefoane.

(Sursa: Tech.co.uk, TG Daily)


Categorii: Accesorii, Standarde.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info