Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Apple devine mai “verde”

03-05-2007, 12:20

Apple a anuntat planuri detaliate privind practicile sale de protejare a mediului si de inlaturare a substantelor toxice din produsele sale.

apple-s-site-boasts-a-greener.jpg

La scurt timp dupa criticile aduse de Greenpeace, care numea Apple ca fiind unul dintre cei mari poluatori dintre marii producatori din IT, compania americana a raspuns prin publicarea online pe site-ul sau a unui articol intitulat “A Greener Apple”, semnat de catre Steve Jobs, CEO-ul companiei.

Acesta detaliaza, pentru prima data, eforturile Apple de a reduce substantele toxice din produsele sale noi si de reciclare a produselor vechi si compara, la fiecare pas, eforturile sale cu cele ale competitiei.

“Este pentru prima oara cand discutam deschis despre planurile noastre de protectie a mediului,” a afirmat Jobs in articol. “Am fost surprins sa constat ca, in multe cazuri, Apple este sau va fi in curand in fata majoritatii competitorilor in aceste domenii,” a adaugat el, considerand ca este vorba despre o lipsa de comunicare din partea companiei, lucru pentru care si-a cerut scuze.

Articolul vorbeste de o serie de materiale care au disparut sau sunt pe cale de a dispare din produsele Apple. Un astfel de exemplu este plumbul, prezent in special in monitoarele cu tub catodic, CRT. Apple afirma ca a fost prima companie care, la jumatatea anului trecut, a renuntat la monitoarele de tip CRT. Astfel, ecranele din actuala generatie de iMac contin mai putin de 1 gram de plumb, fata de 484 grame, cat contineau CRT-urile.

Mai sunt mentionate arsenicul, policlorura de vinil (PVC) si retardantii brominati de flacara (BFR), mentionati in mod specific in raportul Greenpeace, compusi pe care Apple afirma ca ii va elimina complet din produsele sale pana la sfarsitul lui 2008.

In fine, Apple a publicat si date privind eforturile sale de reciclare a produselor vechi. Anul trecut Apple a reciclat o cantitate echivalenta cu 9,5% din greutatea produselor vandute cu 7 ani in urma. Acest procent va ajunge pana la 28% in 2010. Apple a mai anuntat si extinderea programului de reciclare de iPod-uri care exista in Statele Unite la toate magazinele sale din lume. Pentru celelalte produse, un astfel de program exista doar la nivelul Statelor Unite.

Greenpeace a salutat raspunsul primit de la Apple, cerand in acelasi timp companiei sa extinda programul sau de reciclare de la Statele Unite la toata lumea.

(Sursa: Reuters, Apple)


Categorii: Hardware, Mediu.

1 Comentariu

  1. ion |

    wa faceti i phonul ala fara chimicale sa pot sa mi iau si eu unu hai pa badaranilor

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info