Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Cum sa-ti construiesti singur roboti

26-04-2007, 09:53

Cercatatorii de la Carnegie Mellon University au lansat un kit pentru a construi roboti controlati prin internet, folosind componente disponibile comercial.

qwerkbot2_thumb.jpg

TeRK (Telepresence Robot Kit) se bazeaza pe un mic device embedded numit “Qwerk controller”, dar restul componentelor sunt disponibile comercial. Kitul nu include aceste componente, ci doar ghiduri, descriptii ale catorva tipuri de roboti ce pot fi creati in jurul lui Qwerk si aplicatiile software pentru a interactiona cu acestia.

Qwerk este un mini computer bazat pe Linux si prevazut cu software si componente electronice necesare pentru a controla motoarele, camerele si alte device-uri ce intra in componenta robotilor.

Printre robotii ce pot fi construiti folosing TeRK se numara un rover cu 3 roti si camera video ce poate fi folosit pentru monitorizare, sau o “floare” cu senzori infrarosii, ce interactioneaza cu utilizatorul. Toti robotii pot fi controlati si monitorizati wireless prin internet.

TeRK a fost realizat intr-un an si jumatate, cu suport din partea companiilor Google, Intel si Microsoft. Qwerk este dezvoltat impreuna cu Charmed Labs, care il si comercializeaza online.

(Sursa: PC World)


Categorii: Hardware, Roboti, Software.

1 Comentariu

  1. ilie |

    normal

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info