Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Nintendo, din nou codasa la protectia mediului

21-03-2008, 10:43

Samsung si Toshiba sunt pe primul loc, iar Nintendo pe un suveran loc ultim in clasamentul Greenpeace privind companiile producatoare de electronice de consum si protectia mediului.

greener_gadgets_07.jpgGreenpeace a publicat editia a 7-a a clasamentului sau trimestrial “Guide to Greener Electronics“ (PDF), care clasifica producatorii de electronice de consum in functie de eforturile depuse in 2 directii, eliminarea substantelor toxice din compozitia echipamentelor electronice si implicarea companiilor in preluarea si reciclarea produselor proprii la sfarsitul ciclului de viata al acestora.

Noii lideri ai acestui clasament sunt Samsung si Toshiba, cu 7,7 puncte din 10, urmate indeaproape de Nokia, Sony, Dell si Lenovo, cu 7,3. Majoritatea acestora, precum si Sony Ericsson, liderul anterior al acestui top, stau bine la capitolul excluderii substantelor toxice din produsele proprii, dar au probleme in ceea ce priveste politicile de reciclare si punerea acestora in practica.

Apple a continuat sa creasca, dupa ce in urma cu un an era codasa acestui clasament. In aceasta zona, producatorul care sta cel mai prost la capitolul mediu continua sa ramana Nintendo, liderul consolelor de jocuri, singura companie din cele incluse in acest top fara o politica de eliminare a substantelor toxice si fara un program de reciclare.

Celelalte companii aflate la coada in editia trecuta, Microsoft si Philips, au reusit sa-si imbunatateasca scorul prin stabilirea unor date limita pentru eliminarea substantelor precum PVC (policlorura de vinil) si BFR (retardanti brominati de flacara), dar care stau foarte prost la capitolul reciclare.

(Sursa: Greenpeace)


Categorii: Hardware, Muzica.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info