Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Nintendo – nota zero la protectia mediului

28-11-2007, 10:58

Sony Ericsson a trecut pe primul loc, la egalitate cu Samsung, in timp ce Nintendo nu are nici un punct in clasamentul Greenpeace privind companiile producatoare de electronice de consum si protectia mediului.

greenpeace_meter_6.jpgGreenpeace a publicat editia din decembrie a clasamentului sau trimestrial “Guide to Greener Electronics“, care clasifica producatorii de electronice de consum in functie de eforturile depuse in 2 directii, eliminarea substantelor toxice din compozitia echipamentelor electronice si implicarea companiilor in preluarea si reciclarea produselor proprii cand acestea se invechesc.

Liderul editiei anterioare, Nokia, a fost depunctat de catre Greenpeace, ca si Motorola, dupa ce organizatia de protectie a mediului a constatat ca afirmatiile celor 2 companii privind reciclarea produselor proprii nu sunt confirmate si de practica.

In fruntea acestui clasament se afla acum la egalitate Sony Ericsson si Samsung, care au punctat la capitolul eliminarii substantelor toxice din produsele proprii, dar care mai au de lucrat la cel al reciclarii.

Pe locul 3 a reusit sa urce Sony, codasa clasamentului trecut, care si-a imbunatatit substantial politica de eliminare a substantelor toxice si a pus la punct programe de reciclare.

Pe ultimele locuri se afla 4 companii nou intrate in acest clasament, in ordine descrescatoare, Sharp, Microsoft, Philips si Nintendo. Nintendo este prima companie care obtine zero puncte, in special datorita lipsei oricarui plan de protectie a mediului si lipsei de informatii la acest capitol.

(Sursa: Greenpeace)


Categorii: Hardware, Mediu.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info