Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Sony, codasa la protectia mediului

29-06-2007, 09:26

Nokia este pe primul loc, iar Sony pe ultimul in noua editie a clasamentului Greenpeace privind companiile producatoare de electronice de consum si protectia mediului.

greenpeace-4th-ranking-meter.jpgGreenpeace a publicat editia din luna iunie a clasamentului “Guide to Greener Electronics” care clasifica producatorii de electronice de consum in functie de eforturile depuse in 2 directii, eliminarea substantelor toxice din compozitia echipamentelor electronice si implicarea companiilor in preluarea si reciclarea produselor proprii cand acestea se invechesc.

In editia anterioara, cea din luna martie, a acestui top, Apple era foarte clar in coada clasamentului. Intre timp, Apple a detaliat planurile sale pentru a proteja mediul si a deveni o companie “mai verde”, ceea ce a propulsat-o cu 5 locuri in clasamentul Greenpeace.

Codasa a ajuns acum Sony, penalizata pentru standarde duble in ceea ce priveste responsabilitatea companiilor in reciclarea deseurilor, si pentru folosirea de compusi toxici precum PVC (policlorură de vinil) si BFR (retardanţi brominaţi de flacără) in produsele sale.

La capatul celalalt, in topul clasamentului, se afla Nokia, datorita faptului ca a eliminat deja PVC-ul din modelele noi de telefoane mobile si este pe cale de a elimina complet compusii BFR din restul produselor in care acestia sunt folositi. Singura critica la adresa Nokia este lipsa unor cifre privind numarul de telefoane mobile reciclate, ca si procent din cele vandute.

La varf dupa Nokia se mai afla Lenovo, Dell si Sony Ericsson, in timp ce, in coada clasamentului, lui Sony i se alatura LG Electronics si Panasonic.

(Sursa: digi.no, Greenpeace)


Categorii: Hardware, Mediu.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info