Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Allofmp3 deschide site de filme

13-11-2007, 09:56

Allofmp3.com, controversatul site rusesc de muzica digitala, a lansat un serviciu echivalent pentru download de filme.

zml_screenshot.pngImpulsionati probabil de decizia favorabila din luna august, prin care un tribunal din Rusia stabilea ca site-ul a operat in limitele legii si nu a incalcat vreo lege de copyright, proprietarii site-ului Allofmp3.com au hotarat sa-si extinda serviciile.

Acestia au lansat un site de download de filme, ZML.com (“the movie library”), pe acelasi model ca si site-ul de muzica, oferind filme pentru download, la preturi incepand de la 2 $. Filmele sunt fara DRM si disponibile in diferite formate, DVD, DivX sau PDA, un format optimizat, spun cei de la ZML, pentru device-uri portabile. Preturile par sa fie fixe, 2 $ pentru formatul PDA, 3 $ pentru DivX si 5 $ pentru DVD.

Filmele pot fi redate pe orice player video, inclusiv iPod si Zune, sau pot fi arse pe CD sau DVD.

Ca si in cazul muzicii digitale, ZML afirma ca respecta legile in vigoare in Rusia si ca plateste licente catre organizatia de profil din aceasta tara, explicatie care nu a convins pana acum industria globala a producatorilor de muzica si este probabil ca nu ii va convinge nici pe producatorii de filme. Site-ul include, probabil pentru siguranta, si o prevedere care afirma ca utilizatorii nu au dreptul sa downloadeze filme de pe ZML daca incalca legile tarii in care se afla, dar nu face vreun efort pentru a impiedica accesul acestora.

Probabil ca si in acest caz vom asista la un joc de-a soarecele si pisica, in care producatorii de filme vor acuza site-ul de piraterie iar acesta va fi inchis si redeschis sub diverse nume. Allofmp3.com a trecut in timp prin AllTunes.com, MP3 Sparks.com, care inca este deschis, recent aparand si sub numele MP3Fiesta.com.

Dincolo de aspectele legate de piraterie si incalcarea copyright-ului, site-ul pare sa fie, ca si Allofmp3.com, un nou exemplu de serviciu foarte usor de folosit de catre utilizatori, oferind acestora un mare grad de flexibilitate, datorita continutului fara DRM si compatibil cu o multitudine de device-uri.

(Sursa: Zero Paid, Brent Evans Geek Tonic Blog)


Categorii: Muzica, Net, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info