Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

China trateaza “dependenta de internet” cu socuri electrice

23-02-2007, 11:41

In China, “dependenta de internet” este vazuta ca o “boala sociala grava”, care necesita tratament in clinici specializate. Printre metodele de tratament se numara si socurile electrice.

Alarmati de un sondaj care a aratat ca 14% dintre adolescenti sunt vulnerabili la a deveni dependenti de internet, autoritatile chineze au lansat o campanie nationala pentru tratarea acestui sindrom.

China a fost laudata in trecut pentru eficienta sa in tratarea dependentelor de droguri sau alcool dar si criticata pentru metodele dure folosite in acest scop. Acum se pare ca autoritatile chineze vor sa aplice aceasta experienta in tratarea noii presupuse dependente, pe seama careia au fost puse o serie de evenimente recente precum o crima legata de proprietati virtuale castigate in jocuri online, o serie de sinucideri sau probleme ale tinerilor legate de scoala.

China s-a alaturat in ultimele luni Coreei de Sud, Vietnamului si Tailandei in luarea de masuri pentru a limita timpul petrecut de catre adolescenti online. Au fost adoptate legi care interzic prezenta acestor in internet cafe-uri si au fost create programe de control care exclud adolescentii din jocuri de retea cand depasesc 5 ore de participare.

China a creat si 8 centre de tratament in toata tara in care sunt adusi cei considerati dependenti. Metodele de tratament variaza de la discutii, hipnoza sau disciplina militara pana la medicamente si socuri electrice moderate.

Unul dintre aceste centre, instalat intr-o fosta baza militara, cuprinde pacienti intre 12 si 24 ani, cei mai multi dintre ei trimisi cu forta de catre parinti, care platesc de 10 ori salariul mediu pentru un astfel de tratament. Clinica este condusa de Tao Ran, un cercetator militar care a facut cariera din tratarea dependentilor de heroina si care vede multe similitudini intre cele doua tipuri de pacienti.


Categorii: Net, Sanatate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info