Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

May 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Stiri Populare
(none)

Echipa de fotbal, cumparata de un site web

14-11-2007, 10:10

Un grup de 20.000 de membri ai unui site britanic a cumparat echipa de fotbal Ebbsfleet United FC.

ebbsfleet-daish.jpgO noua era ar putea incepe pentru fotbal si pentru sport in general, cea a democratiei legate de internet.

20.000 de membri ai site-ului MyFootballClub au platit cate 35 £ fiecare pentru a aduna o suma de bani cu care sa cumpere o echipa de fotbal. La cateva luni dupa lansarea acestei initiative, ei au si reusit, ajungand la un acord de a cumpara, cu cei 700.000 £ rezultati, un pachet majoritar de actiuni in clubul de fotbal Ebbsfleet United FC, care activeaza in liga britanica Blue Square Premier, un campionat britanic separat de mai cunoscutele Premier League si The Football League.

Cei 20.000 de membri vor avea fiecare un numar egal de actiuni si vor putea vota in chestiuni de management al clubului, precum transferul de jucatori, dar vor avea si un cuvant de spus in alcatuirea echipei. In fiecare sambata seara, noii proprietari ai echipei vor putea vota cine sa joace in meciul urmator.

“In timpul meciurilor si dupa acestea, suporterii Ebbsfleet imi spun adeseori opiniile lor privind jucatorii care ar trebui sau nu ar trebui sa joace in echipa. Acum, isi vor putea face auzita vocea,” a afirmat Liam Daish, managerul echipei (in imagine), care va deveni si antrenor in prima faza. “Lucrurile nu se vor schimba prea mult. Ca si club, vom selecta echipa de start impreuna, dar ce se intampla in teren si la vestiare in ziua meciului este treaba mea,” a mai spus Daish.

Si presedintele clubului, Jason Botley, pare sa fie multumit cu acest aranjament. “Aceasta extra-finantare si suport vor permite clubului sa progreseze.” MyFootballClub va detine 51% din actiuni si va avea prima optiune de a achizitiona si restul.

O idee poate si pentru echipele romanesti?

(Sursa: Tech.co.uk, The Guardian)


Categorii: Fun, Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info