Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Flock – un altfel de Firefox ?

05-11-2007, 11:17

A aparut un nou browser, Flock, care pune accent pe integrarea unor functionalitati de social networking.

flock-blitz-2.jpgDesi bazat pe platforma Firefox, Flock, aflat acum la versiunea 1.0, face cativa pasi inainte, prin integrarea de capabilitati multimedia si de social networking.

Flock 1.0, auto intitulat “web browserul social”, poate stoca informatiile de login ale unor site-uri de social networking, deocamdata se pare doar pentru Facebook si Twitter, si afisa lista de prieteni gasita in aceste conturi intr-un panel din partea stanga, oferind acces facil la comunicarea cu acestia.

Browserul include si un asa-numit “media bar”, dispus in partea de sus a ferestrei de browsing, in care se pot afisa fotografiile din contul propriu Flickr sau Photobucket sau clip-urile video din YouTube sau alt site similar, cu posibilitatea de sharing facil prin e-mail sau printr-un blog.

O alta functionalitate mai aparte este sidebar-ul Web Clipboard, in care se poate face drag-and-drop cu abcolut orice continut dintr-o pagina web, precum o imagine sau o portiune de text, pentru a fi accesata sau folosita mai tarziu, spre exemplu pentru blogging. Toate aceste optiuni sunt usor de accesat printr-un mic bar de icon-uri dispuse in partea din stanga sus, deasupra ferestrei de navigare.

Flock include si lucruri mai putin reusite, precum My World, o pagina de start personalizata gen iGoogle, care nu are insa la fel de multe optiuni, sau un tool de blogging, care permite trimiterea de content catre blogul propriu, dar cu niste limitari. Una peste alta, browserul poate fi o alternativa interesanta pentru cei pentru care activitatile de social networking, de blogging sau de navigare de content media sunt foarte importante.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Browsere, Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info