Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Google lanseaza un concurent pentru Wikipedia

24-07-2008, 09:12

Google a lansat oficial Knol, o enciclopedie online gen Wikipedia, dar care scoate mai mult in evidenta autorii articolelor, si da cititorilor posibilitatea sa-si exprime parerile asupra acestora.

Anuntat inca de anul trecut, Knol (prescurtare de la “knowledge” – cunoastere) este acum in mod oficial deschis publicului si celor care doresc sa contribuie cu articole.

Spre deosebire de Wikipedia, unde contributiile sunt anonime si amestecate la un loc intr-un singur articol pe un anumit subiect, in Knol se pune mare accent pe autorii articolelor. Acestia nu numai ca sunt vizibili, cu poza si informatii despre activitatea pe care o desfasoara, pentru a da o idee asupra competentei acestora intr-un domeniu, dar sunt supusi comentariilor, criticilor, opiniilor si review-urilor cititorilor.

Knol permite existenta mai multor articole despre un acelasi subiect, lasand cititorii sa le evidentieze pe cele mai bine scrise. Orice cititor poate face sugestii asupra continutului articolelor, dar acestea trebuie acceptate de catre autori pentru a intra in versiunea vizibila pe site.

Autorii pot de asemenea decide daca doresc sa insereze in pagina articolului reclame contextuale AdSense, Google urmand sa imparta veniturile din acestea cu autorii.

Asadar, Knol este disponibil, iar Google invita pe toti cei interesati sa contribuie, deocamdata, doar in engleza.

(Sursa: Google)


Categorii: Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info