Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Nokia anunta Ovi si Music Store

30-08-2007, 09:37

Nokia a anuntat ieri noul sau serviciu de muzica digitala pentru telefoane mobile, Nokia Music Store, care va fi inclus in noul portal de servicii online de la Nokia, numit Ovi.

nokia-ovi-1.jpgOvi, care inseamna “usa” in finlandeza, este numele unui nou portal de servicii online pe care Nokia le va pune la dispozitie incepand cu aceasta toamna.

Ovi va fi un portal pentru download de muzica si jocuri direct pe telefoanele mobile, dar si o modalitate ca utilizatorii sa fie in legatura unii cu altii prin intermediul unor retele de tip social networking.

Dupa cum a afirmat CEO-ul Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, “industria [telefoanelor mobile] converge catre experiente bazate pe internet iar Ovi reprezinta viziunea Nokia in combinarea internetului si a mobilitatii.”

Ovi va fi asadar modalitatea prin care posesorii de telefoane mobile Nokia vor accesa servicii precum Nokia Maps, jocuri bazate pe noua platforma N-Gage si muzica digitala de la noul Nokia Music Store. Nokia va adauga la acestea in perioada urmatoare lansarii efective, preconizata pentru Q4 2007, si alte suite de servicii si comunitati web.

Noul Nokia Music Store se vrea a fi un concurent pentru iTunes destinat posesorilor de telefoane mobile. Serviciul va permite achizitionarea si download-ul de muzica digitala direct de pe telefoane si sincronizarea automata in ambele directii cu un PC. Alte functionalitati sunt recomandarea dinamica de muzica si “Mix Me”, posibilitatea de a crea playlist-uri de melodii recomandate, bazate pe genul acestora.

Magazinul va oferi muzica in format WMA 192 kbps, protejata cu DRM (nu se stie daca e vorba de PlayReady de la Microsoft). O melodie va costa 1 €, iar albumele vor porni de la 10 €. Music Store va oferi si streaming de muzica catre PC-uri, pentru 10 € lunar. Plata se va putea face prin carti de credit, PayPal sau vouchere pre-paid.

Nokia promite ca serviciul va pune la dispozitie milioane de melodii de la marile case de discuri, precum si de la producatori independenti. Singurul lucru care s-ar putea sa nu fie primit foarte bine de catre utilizatori este acela ca serviciul va fi disponibil doar de pe telefoanele Nokia, printre care noile lansate N81 si noul N95 de 8 GB.

Nokia Music Store va fi lansat in aceasta toamna pe piete “cheie” din Europa, dupa care va fi extins in restul continentului si in Asia.

(Sursa: Engadget, Tech.co.uk, Nokia)


Categorii: Mobile, Muzica, Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info